επιστολή πρώην προέδρου Ε.Σ.Ω.

επιστολή πρώην προέδρου Ε.Σ.Ω.

Έκπληκτος διαβάζω διάφορες ανακοινώσεις  από διάφορους ανθρώπους -σεβαστούς κατά τα άλλα- να εκφέρουν γνώμη επί παντός επιστητού,  εκτός από τα θέματα της  δικιάς τους αρμοδιότητα .
Έτσι λοιπόν και ειδικά αυτές τις μέρες όλοι οι  «καθηγητές» του είδους βγήκαν να σχολιάσουν  και να κρίνουν την αγορά μας
Φυσικά ο καθένας από την θέση του ή  μάλλον από την πλευρά του .
Χωρίς κανένας να λάβει υπόψη την θέση και την άποψη την δικιά μας , νομίζουν ότι έτσι θα προσελκύσουν το βλέμμα ή  όποια άλλη επιδίωξη έχουν, των επαγγελματιών  .
Αντικρίζουν  μονόπλευρα το κάθε τρέχον γεγονός χωρίς να εξετάσουν το γιατί έχουμε φτάσει ως εκεί , παραβλέπουν  καταστάσεις και συγκύριες που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση .  
Αγνοούν  γεγονότα για τα όποια θα έπρεπε να είχαν  αντιδράσει εδώ και πολύ καιρό.  Αφήνουν  στο έλεος  την αγορά του Ωραιοκαστρου και τους  επιχειρηματίες παραβλέποντας την ραγδαία και πλέον αδικαιολόγητη, άνοδο  των ενοικίων.  Παραβλέποντας τις δεκάδες άδειες πλανόδιων αλλά και τους εκατοντάδες πλανοδίους που έχουν κατακλύσει την αγορά μας.  Δεν ακούν την κατακραυγή των επαγγελματιών για αλλαγές, για την ανάγκη βελτίωσης της προσβασιμότητας της αγοράς, με τη συντήρηση των δρόμων,  των πεζοδρόμιων, τη συγκοινωνία και κάθε άλλη  βοήθειας προς τους επαγγελματίες της πόλης μας  με κάθε τρόπο.
Και όταν όλα τα παραπάνω, που είναι απαραίτητα για την επιβίωση μία υγιούς αγοράς,  τα έλεγαν κάποιοι, οι σημερινοί «υπερασπιστές» δήθεν της τοπικής αγοράς  δεν τα βλέπανε,  δεν τα ακούγανε. Ή μήπως δεν θέλανε να συμμετέχουν  γιατί δεν εξυπηρετούσαν τον σκοπό τους;
Η αγορά μας αλλά και οι επαγγελματίες της έχουν πολλές ανάγκες.  Βγείτε έξω συζητήστε μαζί τους και δείξτε πρώτοι εσείς  ότι στηρίζετε την αγορά μας.  
Φτάνει πια με τα παιχνίδια εις βάρος των καταστημάτων μας ,
 Φτάνει πια με τα παιχνίδια εις βάρος της επιβίωσης μας και του φαγητού των παιδιών μας .
Και θα τελειώσω λέγοντας αυτά που λέμε πάντα στον κόσμο. Προτιμάτε τις τοπικές αγορές του Δήμου μας. 
Με εκτίμηση Γ. Νικόπουλος

Share this post