ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

Προς,
·         Γραφείο Πρωθυπουργού
κ. Αντώνη Σαμαρά,
·         Υπουργείο Οικονομικών
κ. Γιάννη Στουρνάρα,
κ. Γιώργο Μαυραγάνη
κ. Χάρη Θεοχάρη
·         Υπουργείο Ανάπτυξης &
Ανταγωνιστικότητας
κ. Κωστή Χατζηδάκη
ΑΙΤΗΜΑ
Θέμα: ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΥΞΗΣΗ
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κυβερνήσεως,
Αξιότιμοι κύριοι κύριοι Υπουργοί
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Τα ελαστικά μέτρα και τα χαμηλά πρόστιμα, δεν εμποδίζουν τους διακινητές να προβούν σε εγκληματικές πράξεις. Τα πλημμελήματα, όπως χαρακτηρίζονται στο νόμο οι πράξεις των παράνομων διακινητών – πλανόδιων πωλητών λαθραίων τσιγάρων και χύμα καπνού, αγνώστου προελεύσεως, σε κεντρικά σημεία των πόλεων και στις λαϊκές αγορές, θεωρούμε ότι θα πρέπει και αυτά άμεσα  να χαρακτηριστούν και να τιμωρούνται πλέον ως κακουργήματα , προτού θρηνήσουμε θύματα. Η διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων στοιχίζει πολύ ακριβά στο Ελληνικό δημόσιο και στην Ελληνική κοινωνία!!!
Εκατομμύρια ευρώ, διαφυγόντων φόρων αφήνουν άδεια τα ταμεία του Ελληνικού δημοσίου καθημερινά και η ανεργία ολοένα και αυξάνεται στον κλάδο των Καπνοπωλών, Ψιλικατζήδων και Περιπτέρων
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ:
ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ  σε όλη την αλυσίδα της παράνομης εμπορίας-διάθεσης-πώλησης και εν γένει διακίνησης ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΙΚΟΣΑΠΛΑΣΙΟ.
Ο παραδειγματισμός της επιβολής αυστηρών προστίμων και της ποινικής δίωξης σε κακουργηματική μορφή , θεωρούμε ότι θα μειώσει τα ποσοστά της αυξανόμενης άνθισης του λαθρεμπορίου.
Βοηθήστε, έναν σημαντικό κλάδο για την Ελληνική Οικονομία να επιβιώσει και να επιφέρει τους διαφυγόντες φόρους, ως έσοδα στα ταμεία του κράτους μας. Βοηθήστε, τους επαγγελματίες της χώρας, να παραμείνουν υγιείς. Προστατέψτε τους καταναλωτές!!!
Εμείς ως Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, πιστεύουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στους Κυβερνώντες το Ελληνικό Κράτος,  ενισχύουμε και στηρίζουμε την Ελληνική Οικονομία ως κλάδος, παλεύουμε για την πάταξη κάθε μορφής λαθρεμπορίου στην χώρα μας. Ζητάμε λοιπόν με την σειρά μας και από εσάς να πράξετε ομοίως.
Ευελπιστούμε και αναμένουμε, σύντομα τις ενέργειες σας για το φαινόμενο του Λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και την πάταξη του.
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γραμματέας
Κωνσταντίνος Ιακώβου                                       Βασίλειος Μπαλούκας

Share this post