ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ???

ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ???


Αναρωτιόμαστε: Ποιος είναι, πραγματικά ο στόχος της ελληνικής Πολιτείας. Η «Ανάπτυξη» ή Οργανωμένη Τακτική Εξαθλίωσης-Εξαφάνισης των Επιχειρήσεων?
 
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1η
Οι εργοδότες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να αναλάβουν τη μηχανογράφηση του ΕΤΕΑ, αποστέλλοντας, σε ηλεκτρονική μορφή, μισθολογικές καταστάσεις και στοιχεία καταβολής των αντίστοιχων εισφορών, μέχρι και τον 11ο/2013 για το σύνολο των εργαζομένων τους, πρώην ασφαλισμένους στους τομείς ΤΕΑΥΕΚ, ΤΕΑΠΟΖΟ, ΤΕΑΕΙΓΕ, ΤΕΑΝΥΤΠ και ΤΕΑΧ και νυν ασφαλισμένους στο ΕΤΕΑ.  Περίοδος αποστολής των Ηλεκτρονικών Αρχείων έως 31/5/2014.
 
Σε άλλη περίπτωση ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ.
 
Η Εγκύκλιος δεν διευκρινίζει από ποιό χρονικό διάστημα ξεκινά η υποχρέωση της υποβολής των στοιχείων, αλλά εάν ανατρέξει κάποιος στην Ιστοσελίδα www.etea.gov.gr  θα πάθει σοκ!!! Τα παραδείγματα και οι οδηγίες χρήσης που δίνουν ανατρέχουν σε πολλά χρόνια πριν.
Μήπως η ημερομηνία ξεκινά από την ημερομηνία ίδρυσης των Επικουρικών Ταμείων (έτος 1949)?
Μια υποχρέωση των Ταμείων, τα οποία, τόσα χρόνια, όφειλαν να τηρούν τα στοιχεία των ασφαλισμένων τους, πέφτει στις πλάτες των Εργοδοτών. Πώς εκδίδονταν οι συντάξεις των Επικουρικών Ταμείων μέχρι σήμερα?
Πότε, επιτέλους, θα αντιληφθούν η Πολιτεία και οι νομοθετούντες ότι οι Εργοδότες ΔΕΝ είναι Υπάλληλοι κανενός Υπουργείου?
Πότε επιτέλους οι νομοθετούντες, θα βγουν, έστω και μία ημέρα, από τα γραφεία τους και θα αφουγκραστούν τις συνέπειες όλων αυτών που αποφασίζουν  (δεν ζητούμε να τις βιώσουν).
 
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2η
Είναι γνωστό ότι οι ΔΟΥ δεν χορηγούν φορολογική ενημερότητα, εάν υπάρχει οφειλή που πρέπει να καταβληθεί τον επόμενο μήνα?
 
Είναι γνωστό ότι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε φορολογική ρύθμιση, ασχέτως εάν είναι φορολογικά ενήμεροι, ΔΕΝ μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα, εάν δεν καταβάλουν τη δόση και του επόμενου μήνα?
 
Μιλάνε για σχέδιο «Ανάπτυξης» και μας εξαφανίζουν. Δεν έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας και της ταμειακής ρευστότητας των επιχειρήσεων. Εκτός και εάν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για να φύγουν οι πολλοί  και να μείνουν οι λίγοι «οι καλοί».
 
 
ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Share this post