Νέο ωράριο για τα φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη

Νέο ωράριο για τα φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη

4.11.2020

Τροποποιείται το ωράριο των φαρμακείων στη Θεσσαλονίκη, από σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020. 

Από σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τροποποιούν το ωράριο λειτουργίας τους, προκειμένου να καλύπτονται οι υφιστάμενες ανάγκες.

Τις εν λόγω αλλαγές πρότεινε το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία και τις ενέκρινε.

Από σήμερα, λοιπόν, σύμφωνα με τον ΦΣΘ, «τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης λειτουργούν σε συνεχές ωράριο, 8 το πρωί με 4 το απόγευμα για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τα απογεύματα, από τις 16:00 μέχρι τις 21:00 θα λειτουργούν εφημερεύοντα φαρμακεία από τις εμπλουτισμένες καρτέλες διημερεύσεων 21-37.

Για το πολεοδομικό συγκρότημα θα ισχύσει  η ίδια διαδικασία που είχε ακολουθηθεί και το διάστημα του προηγούμενου lockdown:

Τα φαρμακεία που διημερεύουν τη Δευτέρα, θα διημερεύουν και την Πέμπτη. Τα φαρμακεία που διημερεύουν την Τετάρτη θα διημερεύουν και την Παρασκευή και τα φαρμακεία που διημερεύουν Σαββατοκύριακο, θα διημερεύουν την Τρίτη που προηγείται.

Προσοχή στο σημείο αυτό, επειδή το Σαββατοκύριακο διημερεύει η απλή καρτέλα (π.χ. το επόμενο Σαββατοκύριακο εφημερεύει η καρτέλα 6), την Τρίτη που προηγείται θα εφημερεύει η αντίστοιχη εμπλουτισμένη (στο παράδειγμά μας η καρτέλα 26).

Μετά τις 21:00 συνεχίζουν κανονικά τα διανυκτερεύοντα, τα οποία, όσο διαρκεί το συνεχές ωράριο, θα ανοίγουν κάθε μέρα στις 21:00. Τα μεταμεσονύχτια συνεχίζουν κανονικά έως τις 8 το πρωί.

Στις αργίες δεν αλλάζει τίποτα στις υπηρεσίες των φαρμακείων.

Το συνεχές ωράριο ισχύει για όλα τα φαρμακεία της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Για τα φαρμακεία εκτός πολεοδομικού έχει γίνει ανάλογος σχεδιασμός και έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας τα εμπλουτισμένα προγράμματα. Σε όσες περιοχές είναι εκτός Πολεοδομικού και τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή δεν υπήρχε ορισμένο διημερεύον φαρμακείο, με την αλλαγή του ωραρίου τώρα θα υπάρχει. Για εκείνες τις λίγες περιοχές που ακολουθούσαν μόνο κυκλικό πρόγραμμα δεν έχει αλλάξει τίποτε στο θέμα των εφημεριών.

Αναφορικά με το διευρυμένο ωράριο, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας απευθύνει ισχυρή σύσταση στους συναδέλφους να μην το ακολουθήσουν στο πνεύμα της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και της προάσπισης της συλλογικότητας. Ωστόσο, επειδή υπάρχει νομοθετημένο το δικαίωμα διεύρυνσης ωραρίου, όσοι επιθυμούν να το συνεχίσουν και το διάστημα που ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, μπορούν να συνεχίσουν χωρίς καμιά ενέργεια από μέρους τους.

Όσοι όμως είχαν δηλώσει διευρυμένο και επιθυμούν, γι’ αυτό το διάστημα να το σταματήσουν, μπορούν να το δηλώσουν στην εφαρμογή στην ιστοσελίδα μας, όπως όταν έκαναν την δήλωση. Για να το κάνουν αυτό μπορούν να δουν τις οδηγίες ακύρωσης της δήλωσης και επανυποβολής της (ΕΔΩ). Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα αποστολής e-mail στο Σύλλογο. Η αλλαγή αυτή θα είναι διαθέσιμη έως και τα μεσάνυκτα της 6ης Νοεμβρίου 2020».

πηγή:ieidiseis.gr

Share this post