Στο Διεθνές Επιμελητήριο εξελέγη ο Κυρ. Μερελής

Στο Διεθνές Επιμελητήριο εξελέγη ο Κυρ. Μερελής

Στη διοίκηση της Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου εκλέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μερελής, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου μας, ως εκπρόσωπος του Ε.Ε.Θ.

Η εκλογή του μάλιστα έγινε και με πολύ καλή σειρά, καθώς κατετάγη δεύτερος, με μόλις μία ψήφο λιγότερη από τον πρώτο.

Μετά την εκλογή του, ο κ. Μερελής έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εκπροσώπους – εκλέκτορες της επιμελητηριακής, επιχειρηματικής και επαγγελματικής κοινότητας της χώρας μας, καθώς και όλους όσους ενίσχυσαν την προσπάθεια μου να εκλεγώ στο Δ.Σ. της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC).

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.) κ. Michalis Zorpidis τους συναδέλφους μου στο Δ.Σ. που μου έδωσαν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσω το Ε.Ε.Θ. σε ένα τόσο σημαντικό παγκόσμιο οργανισμό και τον αδελφικό μου φίλο Ioannis Chatzitheodosiou πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) για την αμέριστη εμπιστοσύνη, συμπαράσταση και υποστήριξη στο πρόσωπο μου και στην υποψηφιότητα μου.

Κατά τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου μου προτάθηκε να αναλάβω καθήκοντα Οικονομικού Επόπτη, θέση την οποία αποδέχθηκα, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ICC Hellas.

Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) ιδρύθηκε το 1919. Είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός με ένα δίκτυο που αριθμεί πάνω από 6,5 εκατομμύρια μέλη σε περισσότερες από 130 χώρες. Προωθεί το διεθνές εμπόριο, την υπεύθυνη επιχειρηματική συμπεριφορά και προσέγγιση μέσα από ένα μοναδικό μείγμα υπερασπίσης και ρύθμισης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες επίλυσης διαφορών, με ηγετική θέση στην αγορά. Στα μέλη του περιλαμβάνονται πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), επιχειρηματικές ενώσεις και εθνικά επιμελητήρια.

Δέσμευση μου, να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να βοηθήσω στην ανάπτυξη και την προώθηση των σκοπών και των δράσεων του προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας των Ελλήνων.
Θέλω να συγχαρώ τον επίτιμο πρόεδρο του ICC Hellas κ. Νίκο Βερνίκο για την πολύτιμη συμβολή του στη λειτουργία του οργανισμού, καθώς επίσης και για το σημαντικό έργο που αφήνει παρακαταθήκη.

Εύχομαι στο νέο πρόεδρο κ. Πέτρο Δούκα, στους συναδέλφους της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου να έχουμε μια δημιουργική, παραγωγική και αποτελεσματική θητεία”.

Share this post