Κοπή πίτας Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου 2023

Κοπή πίτας Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου 2023

Ωραιόκαστρο, 07.02.2023

Δελτίο Τύπου
Κοπή πίτας Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου 2023

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, πραγματοποίησε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι επαγγελματίες – μέλη του Εμπορικού  Συλλόγου Ωραιοκάστρου, καθώς και  εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν:

  • ο κ Αρβανιτίδης Γιώργος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ,
  • ο κ Γλαβίνας Θανάσης Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ,
  • ο κ Γιουτίκας Κώστας Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ΠΚΜ
  • ο κ Καρασαββίδης Δημήτρης Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ωραιοκάστρου,
  • η κα Ζάπρα Χριστίνα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ωραιοκάστρου
  • ο κ Ματσουκατίδης Θεόδωρος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου
  • ο κ Πολυχρονίδης Ανέστης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου και αρχηγός της παράταξης «Συνεργασία Τώρα»
  • ο κ Τσακαλίδης Ηρακλής Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Συνεργασία Τώρα»
  • η κα Μαρία Τοψή Τοπική Σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου

Καθώς επίσης με την παρουσία τους μας τίμησαν και εκπρόσωποι από τους συλλόγους ΕΠΩΦ, ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ, ΜΑΚΕΔΝΟΣ και φυσικά η ΟΜΑΚ η οποία στηρίζει κάθε εκδήλωση – δράση του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου.

Ο πάτερ Νικόλαος ευλόγησε την βασιλόπιτα και τα μέλη του Δ.Σ., ευχήθηκε καλή χρονιά και υγεία σε όλους.

Ο Πρόεδρος κ. Ιακωβίδης Βασίλης εκ μέρους του Δ.Σ., ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην εκδήλωση και ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία και τύχη πρωτίστως για τις οικογένειες, δημιουργικότητα και παραγωγικότητα για τις επιχειρήσεις. «Όλοι οι επαγγελματίες μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νέα χρονιά, η οποία μας αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη από τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης οικονομικής και ενεργειακής, καθώς και της πανδημίας. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της αγοράς μας και να δώσουμε λύση στα προβλήματα που μας απασχολούν, σε όσα μπορούμε και σε όσα δεν μπορούμε να τα μεταβιβάσουμε στους αρμόδιους φορείς» είπε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου. Τόνισε για άλλη μία φορά τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και πάγια αιτήματα του συλλόγου, το πάρκινγκ και την ενδοδημοτική συγκοινωνία. Ζήτησε την εξωστρέφεια του Δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς μπορούμε να τον αναδείξουμε εφόσον διαθέτουμε, το φυσικό κάλος του βουνού, την ανεκμετάλλευτη λίμνη, τα αρχαία του Παλαιοκάστρου. Όλα αυτά θα μπορούσαν να προσελκύσουν πολύ κόσμο που θα επισκέπτεται το Ωραιόκαστρο. Έθεσε θέμα, η εκάστοτε κυβέρνηση να υποστηρίξει έμπρακτα τους επιχειρηματίες, να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία όπως γίνεται έως σήμερα, δεν μας αρκεί να λένε ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, επισήμανε. Επίσης να εφαρμοστεί μία σωστή ρύθμιση οφειλών που θα περιλαμβάνει όλα τα έτη οικονομικής, ενεργειακής και υγειονομικής κρίσης.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια. Η τυχερή που κέρδισε το φλουρί, το οποίο αντιστοιχούσε σ’ ένα υπέροχο καλάθι με εξαιρετικά κρασιά και συνοδευτικά, ήταν η κα Στέλλα Δημητριάδου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος γυναικείας ένδυσης «Stella Attiva». Ενώ, από τη βασιλόπιτα που κόπηκε για το Δ.Σ. του συλλόγου το φλουρί έτυχε η γραμματέας Αντωνούδη Μάρθα και κέρδισε ένα όμορφο γούρι, προσφορά του καταστήματος «Lavi».

Τη μεγάλη βασιλόπιτα του συλλόγου καθώς και τα εδέσματα από την εκδήλωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου διέθεσε ένα μέρος στον ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας παιδιών και εφήβων σε κίνδυνο «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ», ένα μέρος σε πολύτεκνο του Δήμου και ένα μέρος στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Γεωργιάδου Μαρίνα από το δημοσιογραφικό site oraiokastro24, που ανέλαβε την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης. Καθώς επίσης το καφέ Crema για την άψογη φιλοξενία και εξυπηρέτηση, την εταιρεία Ioniki και ιδιαίτερα τον Marketing Manager της Ioniki, κ. Πορτοκαλίδη Ιωάννη για την ευγενική χορηγία των εδεσμάτων, το κατάστημα Σαλάμι, Φέτα και Κρασί για την προσφορά του στο καλάθι με τα κρασιά και συνοδευτικά, το αρτοποιείο Αρχονταρίκι για την προσφορά του στη βασιλόπιτα και τα βασιλοπιτάκια, το κατάστημα «Lavi» για το γούρι και τη μουσική σχολή «Τομπάζης» για την τεχνική υποστήριξη.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Share this post