Δράση: ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ – 7.473 νέες επιχειρήσεις εντάσσονται στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ

Δράση: ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ – 7.473 νέες επιχειρήσεις εντάσσονται στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

7.473 νέες επιχειρήσεις εντάσσονται στη Δράση ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Πληθαίνουν συνεχώς οι εντάξεις για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» καθώς λίγες μέρες  μετά την ένταξη 1.014 επιχειρήσεων (15/07) στη Δράση, ανακοινώνεται σήμερα η ένταξη άλλων επτά χιλιάδων τετρακοσίων εβδομήντα τριών (7.473) αιτήσεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 68,8 εκατ. ευρώ.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των ενταγμένων πράξεων φτάνει τις 9340 συνολικής δημόσιας δαπάνης 94,7 εκατ. ευρώ, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται  και για τις άλλες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, με γοργούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εκταμιεύσεις των επιχορηγήσεων καθώς ήδη πόροι ύψους 14,4 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί σε  ενταγμένες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δράση αφορά στην επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για τη στήριξη της επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19,  με την προμήθεια πρώτων υλών, απαραίτητων για τη λειτουργία τους.

Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ θα είναι ανοικτή για αιτήσεις έως και 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Share this post