Δηλώσεις Προέδρου ΕΣΕΕ για την επαναλειτουργία των καταστημάτων

Δηλώσεις Προέδρου ΕΣΕΕ για την επαναλειτουργία των καταστημάτων

Αθήνα 14 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΕΕ, κ. Γιώργου Καρανίκα στον Real fm με θέμα την επαναλειτουργία των καταστημάτων

«Η αγορά θέλει ψυχολογία αλλά χρειάζεται και χρηματοδοτική ενίσχυση»

«Είναι αξιοσημείωτος ο ενθουσιασμός των εμπόρων που άνοιξαν τα καταστήματά τους μετά από 52 ημέρες και επέστρεψαν στην καθημερινότητα τους» τόνισε στο ραδιόφωνο του realfm και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας. «Παρόλα αυτά ο τζίρος παραμένει χαμηλός χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες άμεσης ανάκαμψης».

Ο κ. Καρανίκας τόνισε πως «βασική προτεραιότητα των εμπόρων είναι να πείσουμε το καταναλωτικό κοινό πως στα καταστήματα τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης και πραγματοποιούνται οι αγορές με ασφάλεια», υπογραμμίζοντας ότι «με αυτό τον τρόπο ο τζίρος, που αυτή την στιγμή είναι και η βασική χρηματοδότηση ενός καταστήματος θα ανέβει προοδευτικά».

Στο ίδιο πλαίσιο ανέδειξε την ανάγκη προώθησης προγραμμάτων που θα ενισχύουν την απασχόληση με διττό σκοπό: από τη μία την αντιμετώπιση συσσωρευμένων υποχρεώσεων και από την άλλη την τόνωση του καταναλωτικού πορτοφολιού. «Η αγορά θέλει ψυχολογία αλλά χρειάζεται και χρηματοδοτική ενίσχυση» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος στην ερώτηση των δημοσιογράφων του Real fm για μια πρώτη εκτίμηση για το έργο ανάπλασης που έχει εξαγγείλει ο Δήμος Αθηναίων, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, δήλωσε πως τέτοιες ενέργειες βοηθούν να αλλάξει το πρόσωπο της Αθήνας «και από πέρασμα να γίνει προορισμός». «Συνδυαστικά με τα Open Malls, το μεγάλο έργο της ΕΣΕΕ που αφορά βέβαια όλη την Ελλάδα, τέτοιου είδους έργα μπορούν να απογειώσουν τις αγορές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρανίκας.

Share this post