Ανακοινώσεις Πλεύρη: Νέα μέτρα από 3 έως 16 Ιανουαρίου – Αναλυτικά τι αλλάζει

Ανακοινώσεις Πλεύρη: Νέα μέτρα από 3 έως 16 Ιανουαρίου – Αναλυτικά τι αλλάζει

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά και το νέο μαύρο ρεκόρ με 9.284 νέα κρούσματα και τα οποία τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου έως τις 16 Ιανουαρίου ωστόσο υπάρχει δυνατότητα επέκτασης.

Δείτε ΕΔΩ τις ανακοινώσεις του κ Πλεύρη

Οι ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη

  • Διπλές μάσκες ή υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ
  • Υποχρεωτική χρήση στους εργαζόμενους στην εστίαση και στα νοσοκομεία οι διπλές μάσκες ή υψηλής προστασίας
  • Η διασκέδαση να λειτουργεί έως τις 00.00, αποκλειστικά για εμβολιασμένους, χωρίς δυνατότητα ορθίων και εως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι. Ακόμα επιτρέπεται η μουσική, όπου όμως σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων, θα επιβάλλεται απαγόρευση.
  • Αναφορικά με τα γήπεδα η πληρότητα να πέσει στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στα νοσοκομεία.
  • Αύξηση της τηλεργασίας στο 50 %
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, η οποία θα γίνεται ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Τα νέα μέτρα ήρθαν μετά την εισήγηση των ειδικών οι οποίοι συνεδρίασαν για ώρες από το πρωί της Δευτέρας, 27.12.2021.

«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Ομικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση ιδιαίτερα στους νέους να αποφύγουν τις επόμενες ημέρες να έχουν επαφή με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Να είμαστε προσεκτικοί όλο αυτό το διάστημα να τηρούμε τα μέτρα και να διασκεδάσουμε, αλλά την επόμενη ημέρα να έχουμε κάνει έναν έλεγχο ειδικά αν έρθουμε σε επαφή με άνω των 60 ετών.

Share this post