ΑΑΔΕ: Συνάντηση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS

ΑΑΔΕ: Συνάντηση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΑΔΕ: Συνάντηση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS

Πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, συνάντηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή και υπηρεσιακών στελεχών του οργανισμού με εκπροσώπους επιχειρήσεων που υποστηρίζουν τεχνολογικά ταμειακές μηχανές, φορολογικούς μηχανισμούς και μηχανήματα συναλλαγών με κάρτες (pos), καθώς και με παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών και καταγράφηκε η μέχρι στιγμής πρόοδος στο μεγάλο έργο της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και pos. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά αναβάθμισης για  50 τύπους ταμειακών μηχανών, που αντιστοιχούν σε 220.000 ταμειακές μηχανές, δηλ. στο 55%  των ταμειακών μηχανών που λειτουργούν στην αγορά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης καταγράφηκαν οι σημαντικές τεχνολογικές προκλήσεις του έργου και διαπιστώθηκε η ανάγκη να δοθεί χρόνος προσαρμογής για την πλήρη προετοιμασία του συνόλου της αγοράς, ο οποίος θα καθοριστεί σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τις εκλογές.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν και να ενταθούν οι τεχνικές συναντήσεις με κλιμάκια από όλες τις πλευρές, υπό το συντονισμό της ΑΑΔΕ.

πηγή:aade.gr

 

Share this post