Τα Αριστεία Επιχειρηματικότητας παρουσιάστηκαν σε Συνέντευξη Τύπου

Τα Αριστεία Επιχειρηματικότητας παρουσιάστηκαν σε Συνέντευξη Τύπου

Τους αγωνιστές της Αγοράς θα βραβεύσει το ΕΕΘ
Θεσμός τα «Αριστεία Επιχειρηματικότητας»
Κάλεσμα στα μέλη του ΕΕΘ να συμετέχουν συμπληρώνοντας τη φόρμα

Με τα «Αριστεία Επιχειρηματικότητας» θα τιμήσει τα μέλη του που παρουσίασαν μία αξιόλογη δραστηριότητα ή κάποιο σημαντικό επίτευγμα στο δικό τους επιχειρείν, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε σε ειδική συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου θεσμού ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, το Επιμελητήριο επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να τιμήσει τους αγωνιστές της καθημερινότητας και να αναδείξει στην κοινωνία τους ανθρώπους που μέσα σε χιλιάδες προβλήματα και εμπόδια προσπαθούν νυχθημερόν τους για την ανάπτυξη και την πρόοδο.

«Το ΕΕΘ λοιπόν αποφάσισε να διοργανώσει μία μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας της Θεσσαλονίκης για να τιμήσει με ειδικά βραβεία τους ανθρώπους που κερδίζουν την μάχη της Αγοράς, κερδίζουν καθημερινά τη μάχη της επιχειρηματικότητας», εξήγησε ο κ. Ζορπίδης, που ανακοίνωσε ότι τα Αριστεία θα απονεμηθούν, στις 25 Νοεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο, σε μία ειδική εκδήλωση, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλόπουλου, του Υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό τιμούμε πραγματικά τους καθημερινούς αγωνιστές της επιχειρηματικότητας. Γιατί το αξίζουν. Γιατί αληθινά το δικαιούνται. Καλώ λοιπόν όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής, που είναι απλή», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Η διαδικασία επιλογής
Τη διαδικασία επιλογής παρουσίασαν στους δημοσιογράφους οι Πρόεδροι των Επιτροπών Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Δημοσίων Σχέσεων Χρύσα Γρανούζη και Χριστόφορος Εδιάρογλου, ο υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας, που έχει συγκροτηθεί για να θέσει τα κριτήρια, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχ. Ζαρωτιάδης και το μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ Άκης Πούλακας, που επιμελήθηκε την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Στη διαδικασία δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εταιρείες των μελών του ΔΣ του ΕΕΘ για λόγους διαφάνειας. Τα κριτήρια έχουν τεθεί από τους πανεπιστημιακούς, στο έργο των οποίων συνδράμουν μέλη του ΔΣ του ΕΕΘ. Το Επιμελητήριο καλεί όλα τα μέλη του να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα, που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του (www.eeth.gr). Ζητούνται στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα της επιχείρησης, την πορεία της, την οικονομική της θέση, το προσωπικό και άλλα. Από τη μελέτη των στοιχείων αυτών θα προκύψουν οι επιχειρήσεις με τις καλύτερες αποδόσεις στις εξής κατηγορίες.

  1. Αστική Επιχειρηματικότητα (για επιχειρήσεις εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης)
  2. Περιφερειακή Επιχειρηματικότητας (για επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης εκτός Π.Σ.Θ.)
  3. Νεανική Επιχειρηματικότητα (γι’ αυτές που ανήκουν κατά τουλάχιστον 75% σε άτομα κάτω 35 ετών).
  4. Γυναικεία Επιχειρηματικότητα (για αυτές που ανήκουν σε γυναίκες).
  5. Τουριστική Επιχειρηματικότητα (για τον κλάδο τουρισμού)
  6. Δημιουργική Επιχειρηματικότητα (για κλάδους που αφορούν την πνευματική και πολιτιστική δημιουργία).
  7. Ομαδική Επιχειρηματικότητα (για Σωματεία που παρουσιάζουν αξιόλογη δράση)
Σε κάθε κατηγορία θα απονεμηθούν τρία βραβεία, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης (μικρή, μεσαία, μεγάλη).

Share this post