Ημερίδα του ΕΕΘ για τη συμβολή της Θεσσαλονίκης στην οικονομική ανάπτυξη των Βαλκανίων – Εκδήλωση τιμής για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ημερίδα του ΕΕΘ για τη συμβολή της Θεσσαλονίκης στην οικονομική ανάπτυξη των Βαλκανίων – Εκδήλωση τιμής για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκδήλωση τιμής για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδήλωση τιμής για τα 100 χρόνια
από την απελευθέρωση της πόλης
Ημερίδα του ΕΕΘ για τη συμβολή της Θεσσαλονίκης στην οικονομική ανάπτυξη των Βαλκανίων
Η συμβολή της Θεσσαλονίκης στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης βαλκανικής τον τελευταίο αιώνα, αλλά και η καταγραφή των δυνατοτήτων και των προοπτικών της σύγχρονης συγκυρίας, κατά την οποία η Θεσσαλονίκη καλείται να αναλάβει και πάλι κομβικό ρόλο στις εξελίξεις της περιοχής είναι το αντικείμενο διεθνούς ημερίδας, την οποία διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Η ημερίδα έχει τίτλο «Η επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη από το 1912 έως σήμερα και ο ρόλος της στην οικονομική ανάπτυξη της βαλκανικής ενδοχώρας» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο της Helexpo «Νικόλαος Γερμανός», που βρίσκεται στο περίπτερο 8 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσουν διακεκριμένοι καθηγητές από τις βαλκανικές χώρες και την Ελλάδα, ενώ τις επιχειρηματικές τους εμπειρίες θα καταθέσουν ο κ. Αθανάσιος Φλόκας, της θρυλικής σοκολατοβιομηχανίας και της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων και ο δήμαρχος και επίσης γνωστός επιχειρηματίας Γιάννης Μπουτάρης. 
Στόχος του ΕΕΘ είναι να πιστοποιηθεί ότι η στρατηγική της θέση της Θεσσαλονίκης, οι σημαντικές δυνατότητες του λιμανιού της, η ουσιαστική ενδυνάμωση των μεταφορικών υποδομών με αιχμή του δόρατος την ολοκλήρωση της «Εγνατίας Οδού» και η μεγάλη επιχειρηματική παράδοση της πόλης εγγυώνται την επιτυχή εξέλιξη αυτής της νέας οικονομικής φάσης για την περιοχή, που στην ουσία ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια, με την ακύρωση του διπολισμού στον πλανήτη και την εδραίωση της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Σε έναν κόσμο στον οποίο συναλλάσσονται, πλέον, μεγάλες χώρες και υπερεθνικά σύνολα η ευρωπαϊκή κατεύθυνση της Ν.Α. Ευρώπης διασφαλίζει στη Θεσσαλονίκη ηγετικό ρόλο. 

Share this post