Υπογράφηκε η Σύμβαση από πλευράς του Δήμου για την Κατασκευή του Open Mall Ωραιοκάστρου

Υπογράφηκε η Σύμβαση από πλευράς του Δήμου για την Κατασκευή του Open Mall Ωραιοκάστρου

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024

Υπογράφτηκε η σύμβαση για τις «Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημόσιου χώρου» της πράξης
Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ωραιοκάστρου

Υπογράφτηκε χθες Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024, το πρωί στο Δημαρχείο, η σύμβαση που αφορά την ανάθεση για τις «Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημόσιου χώρου» της πράξης: «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ωραιοκάστρου». Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου Βασίλης Ιακωβίδης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρασαββίδης, Σοφία Δημητριάδου, Ευάγγελος Κανταρτζής και Χριστίνα Αλίρη και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ωραιοκάστρου Παναγιώτης Κοτίδης.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ Τσακίρης Παντελής δήλωσε:
Είναι ένα έργο που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση, πέρασε δια πυρός και σιδήρου, είχαμε πολλά προβλήματα με ενστάσεις από τους υποψηφίους αναδόχους. Σήμερα, όμως φτάσαμε σε ένα καταλυτικό στάδιο, ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα και υπογράφουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο. Το έργο προβλέπει 13 μήνες για την παράδοσή του, ευελπιστούμε του χρόνου το καλοκαίρι να είμαστε έτοιμοι, ώστε να το παραδώσουμε λειτουργικό και χρήσιμο στην τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου που το έχει τόση μεγάλη ανάγκη. Είναι το σημείο αναφοράς της πόλης και θα πρέπει να γίνει μια πολύ σοβαρή δουλειά από τους κατασκευαστές, έτσι ώστε να αποκτήσει το Ωραιόκαστρο έναν πολύ καλό χώρο αναφοράς. Τα μεγάλα έργα έχουν ταλαιπωρία, θέλουμε να τα περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε. Η συνεργασία μεταξύ των φορέων είναι απαραίτητη για να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου δήλωσε:
Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια ένα έργο ορόσημο για την αγορά, πλέον είναι σε φάση υλοποίησης, εφόσον υπογράφηκε η σύμβαση. Το θετικό είναι ότι το χρονικό διάστημα υλοποίησης του έργου είναι σύντομο. Όμως όπως και να έχει τα καταστήματα θα πληγούν για το χρονικό διάστημα που θα υλοποιούνται τα έργα, αλλά η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή, τα έργα θα είναι μόνιμα και θα αναβαθμίσουν την αγορά μας.

Το έργο

Οι παρεμβάσεις για την υλοποίηση του έργου αφορούν τη Λεωφόρο Δημοκρατίας από την οδό 25ης Μαρτίου έως την οδό Θεσσαλονίκης. Στο τμήμα αυτό περιλαμβάνεται και η υφιστάμενη οδός ήπιας κυκλοφορίας.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται να γίνουν:

–  διεύρυνση πεζοδρομίων

– ανασχεδιασμός και νέα χάραξη του άξονα της υφιστάμενης οδού ήπιας κυκλοφορίας

– δημιουργία ισόπεδης οδού – πεζοδρομίων για την οπτική και αντιληπτική ενοποίηση του χώρου

– οριοθέτηση της οδού ήπιας κυκλοφορίας με παρτέρια πρασίνου (δεντροφύτευση και χαμηλή φύτευση)

– επανασχεδιασμός φωτισμού δημοσίου χώρου με νέα ενεργειακά αποδοτικά φωτιστικά σώματα (led)

–  οριοθέτηση περιοχής open mall με διακριτό τρόπο στις εισόδους

και, γενικότερα, παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν αισθητικά και λειτουργικά την αγορά του Ωραιοκάστρου.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και το υποέργο από πλευράς του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, που αφορά τις παρεμβάσεις στις προσόψεις των καταστημάτων που συμμετέχουν στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ωραιοκάστρου. Συγκεκριμένα περιμένουμε την τελική έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε άμεσα τη διαδικασία για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου.

Share this post