ΤΟ ΕΕΘ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

ΤΟ ΕΕΘ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

Αντίθετο το ΕΕΘ στις νέες διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας!
ΕΕΘ: απαράδεκτη, παράνομη και απάνθρωπη η κατάργηση σύνταξης!

Απαράδεκτες, παράνομες και απάνθρωπες  χαρακτηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης τις διατάξεις  του Νόμου Κατρούγκαλου (4387) για τις συντάξεις χηρείας και ζητά την κατάργηση τους και την επαναφορά των προϋποθέσεων του προηγούμενου νομικού πλαισίου.

Το Ε.Ε.Θ. εκτιμά ότι οι ισχύουσες διατάξεις διακόπτουν χιλιάδες συντάξεις χηρείας και οι δικαιούχοι τους θα έρθουν αντιμέτωποι με την απόλυτη φτώχεια! Οι διατάξεις αυτές, πέρα από απάνθρωπες είναι και παράνομες γιατί παραβιάζουν την βασική αρχή της αναλογικότητας, καθώς όταν ισχύσουν , στις περισσότερες περιπτώσεις οι δικαιούχοι θα χαρίσουν χρήματα από τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία, αφού οι συντάξεις θα είναι πολύ χαμηλότερες των εισφορών που καταβλήθηκαν!

Το Ε.Ε.Θ. ζητά να ισχύσει το προηγούμενο νομικό καθεστώς , σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις, τα όρια της ηλικίας και το ποσοστό απονομής της σύνταξης του θανόντος που δικαιούται ο εν ζωή σύζυγος. Εκτιμά επίσης ότι η κατώτατη σύνταξη κάθε δικαιούχου δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από το άθροισμα της εθνικής σύνταξης και του αναλογικού ποσού από πού προκύπτει από τις ημέρες ασφάλισης.
Ζητά τέλος, για  τα ορφανά παιδιά (18-24 ετών), που φοιτούν σε ιδιωτικά ΙΕΚ να υπάρξει Νομοθετική πρόβλεψη για την απονομή αναλογικής Σύνταξης, όπως προβλέπεται για τα παιδιά που φοιτούν στα Δημόσια ΙΕΚ.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στην τροποποίηση των διατάξεων αυτών και να θεσμοθετήσει ένα πλαίσιο που θα υπακούει στην κοινή λογική και όχι στην στυγνή αρχή της εξοικονόμησης χρημάτων», τόνισε για το θέμα ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Θ. Μιχάλης Ζορπίδης.

Share this post