Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2021

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2021

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ για τα μέτρα κατά του κορονοϊού
που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2021

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 46819/2021 (ΦΕΚ Β 3276/24.07.2021) με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00».

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε να εισηγηθεί την υποχρεωτική διενέργεια περισσότερων τεστ στους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό πανελλαδικά, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εποπτεία της πορείας της επιδημίας, να εντοπίζονται νωρίτερα τα κρούσματα και να αποφεύγονται οι συρροές αλλά και οι εξάρσεις τοπικών επιδημιών. Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίστηκε η διενέργεια ενός self-test και σε ένα rapid-test σε όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ΚΥΑ

Μεταξύ άλλων, η απόφαση προβλέπει:

Υποχρέωση χρήσης μάσκας

1. Υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων διατάξεων, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας, σε όλη την επικράτεια:

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,

β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

2. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας κατά την παρ. 1 εξαιρούνται:

α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και

β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων, καθώς και τους λοιπούς κανόνες των άρθρων 1 και 2, επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, εφόσον δεν υφίσταται στην παρ. 1 ειδικότερη διάταξη, διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ. Ειδικώς στην περίπτωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιβάλλεται στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο για κάθε παράβαση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας των εργαζομένων, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.

Share this post