Συνάντηση Προέδρου Ε.Σ.Ω. με το Διοικητή Α.Τ. Ωραιοκάστρου

Συνάντηση Προέδρου Ε.Σ.Ω. με το Διοικητή Α.Τ. Ωραιοκάστρου

Ωραιόκαστρο,
Παρασκευή, 16.07.2021

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Προέδρου Ε.Σ.Ω. με το Διοικητή Α.Τ. Ωραιοκάστρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, συνάντηση του Προέδρου του Ε.Σ.Ω. κ Ιακωβίδη Βασίλη με τον Διοικητή του Α.Τ. Ωραιοκάστρου κ Παύλο Παπαδόπουλο. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Υποδιοικητής του τμήματος κ Εσκίογλου Μίλτος.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό και ευχάριστο κλίμα και από τις δύο πλευρές. Το θέμα της συζήτησης ήταν τα νέα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που εξέδωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα έκτακτα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για τα καταστήματα της εστίασης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ω. τόνισε ότι όλοι οι καταστηματάρχες τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Διοικητής του Α.Τ Ωραιοκάστρου. Επίσης, συζητήθηκε η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην αγορά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ωραιοκάστρου, καθώς και τρόπους για να αυξηθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους του Δήμου.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι δημοσιεύθηκε το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας μέσω της κοινής υπουργικής απόφασης. Από σήμερα τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου, στα καταστήματα εστίασης θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις οι οποίες είναι οι εξής: «Χώρος Covid Free», «Μεικτός Χώρος» και «Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό». Εδώ να τονίσουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου έδρασε άμεσα και η απαραίτητη σήμανση μοιράστηκε ήδη στα μέλη μας.

Οι εσωτερικοί χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς, η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Μέγιστη πληρότητα ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%) της αναγραφόμενης στην άδεια λειτουργίας.

  • Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού ή [β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.
  • Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α΄ 118) Covid Free GR.
  • Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self-test έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευσή τους που εκδίδεται με μέριμνα των γονέων από την πλατφόρμα με διεύθυνση https://selftesting.gov.gr/

Οι ανοιχτοί και υπαίθριοι χώροι καθώς και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές (υπό την προϋπόθεση αυτές να έχουν δύο ανοιχτές πλευρές) που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο μόνο ως αμιγείς χώροι, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο προβλέπεται:

  • Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
  • Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής
  • Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι
  • Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών

Υπενθυμίζουμε την απαραίτητη απόσταση μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων από 0,90  έως και 1,8 μέτρα ανάλογα με την διάταξη των τραπεζιών.

 

 

Με εκτίμηση
ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ω.
Ιακωβίδης Βασίλειος

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Share this post