Πρόεδρος Ε.Ε.Θ. κ. Μιχ. Ζορπίδης: “Δώρο – Άδωρο” το σχέδιο νόμου για τις 120 δόσεις

Πρόεδρος Ε.Ε.Θ. κ. Μιχ. Ζορπίδης: “Δώρο – Άδωρο” το σχέδιο νόμου για τις 120 δόσεις

Μιχ. Ζορπίδης: Δώρο- άδωρο το σχέδιο νόμου των 120 δόσεων για την Αγορά
Αρκετά αλλά όχι ικανοποιητικά τα θετικά σημεία
Καλούμε την κυβέρνηση να είναι πιο τολμηρή και πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα

Με την ευκαιρία της κατάθεσης στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τις ρυθμίσεις χρεών σε 120 δόσεις, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Ζορπίδης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δυστυχώς το πολυδιαφημισμένο σχέδιο νόμου για τις περίφημες 120 δόσεις, το οποίο με μεγάλη αγωνία περίμενε η Αγορά και η ιδιωτική οικονομία της Πατρίδας μας είναι «δώρο- άδωρο» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η μόνη διευκόλυνση που παρέχεται για τα νομικά πρόσωπα (εταιρίες) είναι η αύξηση των δόσεων από 12 που είναι σήμερα σε 18, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ικανοποιητικό.
Αντίθετα είναι εξαιρετικά θετική η διάταξη για ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς θα επιτρέψει σε χιλιάδες συναδέλφους μας να βγουν στη σύνταξη, κάτι που –λόγω χρεών- τους στερούσε ο ισχύων νόμος. Η ίδια διευκόλυνση θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και για τα χρέη προς την εφορία.
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι για μία ακόμη φορά η σημερινή κυβέρνηση νομοθετεί με το βλέμμα, όχι στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και της οικονομίας αλλά στις κομματικές της προτιμήσεις και τα μικροκομματικά συμφέροντα! Έτσι, ενώ δεν ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για περισσότερες δόσεις στις ρυθμίσεις των χρεών προς την Εφορία, προωθεί νέες ευνοϊκές διατάξεις  προς τις ΚΟΙΝΣΕΠ και τους συνεταιρισμούς εργαζομένων! Όπως και προς όσους παρανόμως εισέπραξαν ποσά από ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι, βάσει του Άρθρου 3 θα μπορούν να τα επιστρέψουν χωρίς προσαυξήσεις και σε 120 δόσεις, κάτι που ακούγεται περισσότερο σα ρουσφέτι».

Share this post