Παρατείνονται έως 12 Οκτωβρίου τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα για τον περιορισμό της πανδημίας

Παρατείνονται έως 12 Οκτωβρίου τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα για τον περιορισμό της πανδημίας

05.10.2020
Παρατείνονται έως και τις 12 Οκτωβρίου τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, σύμφωνα με την
Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Η παράταση βρίσκεται ήδη σε ισχύ από τις 5 το πρωί του Σαββάτου (3/10) και θα ισχύει κατά το χρονικό διάστημα από τις 3 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 5.00 π.μ. έως και τις 12 Οκτωβρίου 2020.

Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 π.μ.. Οι δραστηριότητες επιτρέπονται μόνο κατά το σκέλος που αφορά σε διανομή προϊόντων (delivery), τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) τηρουμένης της απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των πελατών, καθώς και drive-through και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων είναι τέσσερα (4) άτομα, εξαιρουμένης της περίπτωσης συγγενών πρώτου βαθμού, οπότε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα αυξάνεται στα έξι (6) άτομα.

Για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Λάρισας, Καρδίτσας, Ρεθύμνου και Λασιθίου, καθώς και για τους δήμους Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Κω, Πάρου και Αντιπάρου ισχύει.

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
  • Απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις

Εντός των ορίων: α) των Περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, β) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κέρκυρας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Λέσβου και Ημαθίας και γ) των Δήμων Μυκόνου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου, Κω, Πάρου και Αντιπάρου, τίθεται ανώτατο όριο πενήντα (50) συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και τελετών, όπως γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, καθώς και των συνδεόμενων με τις τελετές αυτές δεξιώσεων ή άλλων εκδηλώσεων. (ΚΥΑ Δ1 α/Γ.Π.οικ. 61940 – ΦΕΚ 4326/Β/2-10-2020)

Ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων: α) των Περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, β) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας και Καρδίτσας και γ) των Δήμων Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Κω, Πάρου και Αντιπάρου απαγορεύεται από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 π.μ. της επόμενης ημέρας.

Μέτρα στους στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας

Παρατάθηκαν τα ήδη ισχύοντα μέτρα έως και τις 31.10.2020 με την Κ.Υ.Α. Δ1α/ΓΠ.οικ. 60038 – ΦΕΚ 4214/Β/29-9-2020

Τέλος απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες άνω των 65 ετών, στην Αττική, αλλά και σε όλη τη χώρα, για γενική χρήση μάσκας, καθώς και να αποφεύγουν δημοσίους και ιδιωτικούς χώρους υψηλής συνάθροισης, δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δείτε εδώ όλο το ΦΕΚ 4326/02.10.2020

Share this post