Παρατάση εισφορών Μαΐου

Παρατάση εισφορών Μαΐου

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2020
Αρ. Πρωτ.: ΓΑ 8060

Θέμα: Παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2020

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Υπουργική Απόφαση Δ.15/Δ’/οικ.21552/681/26-6-2020 (ΦΕΚ 2599 Β – επισυνάπτεται στην παρούσα), με την οποία παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2020, (που κανονικά έπρεπε να καταβληθούν έως αύριο 30-6-2020), χωρίς τον υπολογισμό τόκων και άλλων προσαυξήσεων λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.

Οι συγκεκριμένες εισφορές θα εξοφληθούν τμηματικά σε 4 ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, με καταβολή της πρώτης δόσης έως 31-10-2020. Ως ασφαλιστικές εισφορές θεωρούνται οι εισφορές για το σύνολο των κλάδων ασφάλισης (κύριας ασφάλισης, υγειονομικής περίθαλψης, επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχής), καθώς και οποιουδήποτε άλλου φορέα για τον οποίο ο e-ΕΦΚΑ συνεισπράττει εισφορές, με εξαίρεση τις αντίστοιχες της προαιρετικής ασφάλισης.

Δικαιούχοι είναι οι αυτοτελώς απασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες του e- Ε.Φ.Κ.Α, καθώς και όσοι από αυτούς υπάγονται στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ με εισοδηματικά ή πληθυσμιακά κριτήρια, οι οποίοι έχουν ενεργό, κύριο ή δευτερεύοντα ΚΑΔ έναν από τους αναφερόμενους στην Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι, σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

Με εντολή Προέδρου,
Αντώνης Μέγγουλης
Διευθυντής & Νομικός Σύμβουλος ΕΣΕΕ

Δείτε την Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 2599 Β

Share this post