Πέτσας: Lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι 7 Ιανουαρίου

Πέτσας: Lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι 7 Ιανουαρίου

7.12.2020

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τα μέτρα για σχολεία και εστίαση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πριν λίγο τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας καθολικού lockdown είπε ξεκινώντας ο κ.Πέτσας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, όπως επίσης και τα τα καταστήματα εστίασης, δηλαδή καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Το ίδιο ισχύει και για την ψυχαγωγία (θέατρα, σινεμά κλπ), τα δικαστήρια, τα χιονοδρομικά κέντρα και τις αθλητικές δραστηριότητες (πλην πρωταθλήματος Super League, Basket Leugue), ενώ σε ισχύ θα παραμείνει και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και η απαγόρευση των συναθροίσεων.

Επίσης, σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες και συγκεκριμένα μετά τις 9 το βράδυ με τις γνωστές εξαιρέσεις δηλαδή για λόγους υγείας, βόλτα με το κατοικίδιο πλησίον της οικίας και μετάβαση στην εργασία με τα απαραίτητα έγγραφα.

Στα ίδια ποσοστά παραμένει και το μέτρο της τηλεργασίας.

Τα παραπάνω είναι πλέον επίσημα και τα ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν το πλαίσιο των μέτρων να μην χαλαρώνει την περίοδο των εορτών.

«Η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή, πιο αργή απ’ ότι θα αναμενόταν» είπε ο κ.Πέτσας παρά το lockdown.

Πάνω από 4.000 είναι οι νοσηλευόμενοι σε όλη τη χώρα είπε ο κ.Πέτσας γεγονός που ασκεί πίεση στο ΕΣΥ παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών.

«Ο δρόμος θα για την επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι είναι πιο αργός αλλά πιο ασφαλής» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε».

Ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα κομμωτήρια και τις εκκλησίες θα γίνουν τις επόμενες μέρες -και εκτός απροόπτου την Παρασκευή- ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών προς την κυβέρνηση.

Μάλιστα για τις εκκλησίες ειδικά θα υπάρξει και επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σε ερώτηση για την αποστολή SMS στο 13033 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πώς είναι σχεδόν βέβαιο πώς τα μηνύματα για τις μετακινήσεις θα συνεχίσουν να είναι στη ζωή μας ακόμη και αν ανοίξει το λιανεμπόριο.

Ο κ.Πέτσας χτύπησε επίσης καμπανάκι για τις εικόνες έξω από τα Harrods στο Λονδίνο την επομένη της άρσης του lockdown λέγοντας πως είναι επικίνδυνες εικόνες που είναι στο χέρι μας να τις αποφύγουμε εφόσον ανοίξουν τα μαγαζιά στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους όπως η Ερμού.

πηγή:ieidiseis.gr

Share this post