Κατάργηση ενδιάμεσων εκπτώσεων

Κατάργηση ενδιάμεσων εκπτώσεων

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι υποβλήθηκε προς ψήφιση στη Βουλή διάταξη που καταργεί το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Ήταν ένα πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας στην είδηση αυτή. Οι προσπάθειες όλων απέδωσαν.

Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι και επιτρέπεται η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα. Αυτό προβλέπεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή.

Δείτε ΕΔΩ το σχέδιο νόμου

Σας παραθέτουμε την επιστολή της ΕΣΕΕ
Με την παρούσα, σας γνωστοποιούμε ότι, με το σχέδιο νόμου «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα» και ειδικά στο άρθρο 6 αυτού, υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα της ΕΣΕΕ και της συνδικαλιστικής πυραμίδας μας, αυτό της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Το ΙΝΕΜΥ, το ινστιτούτο της ΕΣΕΕ, ήδη από την πρώτη στιγμή είχε καταδείξει μέσα από τις έρευνές του ότι, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις όχι μόνο είχαν μηδενική απόδοση αλλά ζημίωναν γενικότερα τον θεσμό των εκπτώσεων. Κι αυτό, επειδή προκαλούσαν σύγχυση στον καταναλωτή, ο οποίος περίμενε εκπτώσεις αλλά δεν τις είχε, αφού οι δυνατότητες των επιχειρήσεων να διαθέσουν με μειωμένες τιμές κατά τις οριοθετημένες περιόδους ήταν εξ’ αρχής περιορισμένες.

Με την παραπάνω διάταξη και εφόσον αυτή ψηφιστεί από την Βουλή, καταργείται αυτός ο αποτυχημένος θεσμός και αναμένεται να επανέλθει ένας βαθμός ισορροπίας στην αγορά, προς όφελος τόσο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και του καταναλωτή.

Για όλες τις σχετικές εξελίξεις, θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Share this post