ΕΣΩ_Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους του Δήμου Ωραιοκάστρου για τα αδέσποτα

ΕΣΩ_Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους του Δήμου Ωραιοκάστρου για τα αδέσποτα

Ωραιόκαστρο, 22/09/2021
Αρ. Πρωτ: 199

Προς:
Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης
Λαζαρίδη Αριστείδη

Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Ωραιοκάστρου
Τσακίρη Παντελεήμων

Φιλοζωικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου

Αξιότιμε κ Αντιδήμαρχε,

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου κ Ιακωβίδης Βασίλειος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα σκυλιά στο Ωραιόκαστρο.

Εκφράζουμε την αγωνία μας, για την υγεία και την σωματική μας ακεραιότητα, από το γεγονός ότι στη δημοτική μας Ενότητα κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκυλιών.

Δυστυχώς, οι επανειλημμένες εκκλήσεις, τόσο οι δικές μας αλλά και αρκετών συνδημοτών μας, δεν έχουν οδηγήσει τους υπευθύνους να προβούν στην επίλυση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς υπάρχουν ολοένα και περισσότερα κρούσματα επίθεσης των αδέσποτων σε συνδημότες μας, καθώς ζουν απροστάτευτα στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας Ωραιοκάστρου.

Καθιστούμε υπόλογους και συνυπεύθυνους όσους συνεχίζουν να αδιαφορούν μέχρι σήμερα, χωρίς ουσιαστικά να επιζητούν μια λύση για το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Τονίζουμε πως σύμφωνα με τη διάταξη του Άρθρου 9, παράγραφος 1 του Νόμου 4039/2012, οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων με συνεργεία τα οποία αποτελούνται από κατάλληλα εκπαιδευμένα άτομα.

Διαμαρτυρόμαστε λοιπόν, για την πλήρη αδιαφορία των αρμοδίων και την συνέχιση της υφιστάμενης απαράδεκτης και επικίνδυνης κατάστασης, απαιτούμε  οριστική επίλυση του προβλήματος με την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την άμεση απομάκρυνση, περισυλλογή, φροντίδα και διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών που κυκλοφορούν στο Ωραιόκαστρο και δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση για όλους μας, αλλά και για την άθλια επιβίωσή τους.

 

 

Με εκτίμηση
ο Πρόεδρος
Ιακωβίδης Βασίλειος
τα μέλη του ΔΣ Ε.Σ.Ω.

Share this post