Εγκύκλιος ΕΣΕΕ – Παράταση και διεύρυνση Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Εγκύκλιος ΕΣΕΕ – Παράταση και διεύρυνση Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2020
Αρ. Πρωτ.: Σ 8050

Θέμα: Παράταση και διεύρυνση Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Μετά από σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε η παράταση της ενίσχυσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η οποία έληγε χθες τα μεσάνυχτα και μάλιστα η ολιγοήμερη επέκταση που δόθηκε, συνοδεύεται από περισσότερο ελαστικά κριτήρια ένταξης σε αυτήν.

Συγκεκριμένα:
1. Παρατείνεται η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.
2. Τροποποιείται η σχετική Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τη δυνατότητα υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος με βάση το Προσωρινό Πλαίσιο, δεδομένου ότι αναμένεται να εγκριθεί η νέα τροποποίηση του Προσωρινού Πλαισίου από την Ε.Ε., επιτρέποντας την ένταξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ακόμα και αν ήταν προβληματικές στις 31-12-2019. Διευρύνεται έτσι το πεδίο εφαρμογής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης αυτών των επιχειρήσεων που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι στον 2ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να συμμετάσχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, εφόσον διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας myBusinessSupport.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Με εντολή Προέδρου,
Αντώνης Μέγγουλης
Διευθυντής & Νομικός Σύμβουλος ΕΣΕΕ

Share this post