Δ.Τ._Συνάντηση Δημάρχου Ωραιοκάστρου – Προέδρου ΕΣΩ για τα “Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου”

Δ.Τ._Συνάντηση Δημάρχου Ωραιοκάστρου – Προέδρου ΕΣΩ για τα “Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου”

Ωραιόκαστρο
10.07.2020

Δελτίο Τύπου
Θέμα: ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Τσακίρη Παντελή και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου κ. Ιακωβίδη Βασίλη.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, εκπρόσωποι της εταιρείας Lever κ. Κίμων Κυραλέος – Διπλ. Μηχανικός Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περιφ. Ανάπτυξης και κα Δόμνα Χατζηλαμπρινού – Οικονομολόγος ΜΑ και Σύμβουλος Περιφερειακής Ανάπτυξης. Από την πλευρά του Δήμου παρευρέθησαν η Γενική Γραμματέας κα Σισμανίδου Αναστασία, από το Τμήμα Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής ο κ. Τσελίκογλου Αναστάσιος και η κα Ζούντσα Στέλλα, καθώς και οι Ειδικοί Σύμβουλοι κ. Αλεξίου Αλέξανδρος και κ. Καταρτζής Ευάγγελος.

Η συνάντηση είχε ως στόχο το συντονισμό των εμπλεκομένων μερών, καθώς και την οργάνωση του τρόπου και του χρόνου υλοποίησης των διαφόρων δραστηριοτήτων. Αρχικά έγινε μια παρουσίαση των υποέργων του προγράμματος «ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» που τρέχει από κοινού Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος. Συζητήθηκαν τυχόν εκκρεμότητες, παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΕΣΩ δήλωσε ότι η θέση του, όσον αφορά τις παρεμβάσεις, είναι από την αρχή σταθερή και ξεκάθαρη. Η μονοδρόμηση της οδού Λ. Δημοκρατίας και η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων αποτελούν καίρια θέματα για την ομαλή και ασφαλή συνύπαρξη πεζών και οχημάτων. Η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης με την αγορά οικοπέδου και τη διαμόρφωσή του σε πάρκινγκ, αποτελεί επίσης πολύ σημαντικό γεγονός. Η δημιουργία πάρκινγκ σε καίριο σημείο της αγοράς του Ωραιοκάστρου είναι ένα έργο ζωής με όραμα για τον τόπο μας.

Απώτερος σκοπός είναι η συνέχιση των συναντήσεων καθώς και των συζητήσεων αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και την υλοποίησή του.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ωραιοκάστρου», προβλέπονται στοχευμένες παρεμβάσεις ανάπλασης στο δημόσιο χώρο του κέντρου του Ωραιοκάστρου, προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης» πόλης και ηλεκτρονικών συστημάτων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, παρεμβάσεις στις προσόψεις καταστημάτων που ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος, με στόχο τη δημιουργία και την ανάδειξη κοινής ταυτότητας του εμπορικού κέντρου και δράσεις προβολής της εμπορικής περιοχής.

Με εκτίμηση
ο πρόεδρος                                η γ. γραμματέας
Βασίλης Ιακωβίδης             Λαζαρίδου Βιολέτα

Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό της συνάντησης

Share this post