ΔΤ ΕΣΩ_Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για το έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ωραιοκάστρου»

ΔΤ ΕΣΩ_Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για το έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ωραιοκάστρου»

Ωραιόκαστρο, 23.04.2021

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για το έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ωραιοκάστρου»

Στο Ωραιόκαστρο, χθες Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 και ώρα 10:00πμ, πραγματοποιήθηκε τηλεσυνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για το «Ανοικτό Κέντρο Ωραιοκάστρου», με θέμα την έγκριση τροποποίησης της πράξης.

Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη από την πλευρά του Δήμου ήταν ο Πρόεδρος της επιτροπής κ Καρασσαβίδης Δημήτριος, ο Προϊστάμενος του τμήματος Προγραμματισμού Οργάνωσης & Ανάπτυξης κ Τσελίκογλου Αναστάσιος και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς κ Σαραμούρτσης Νικόλαος, ενώ από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου ο Πρόεδρος κ Ιακωβίδης Βασίλειος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για άλλη μία φορά ήταν απόντες τα μέλη της επιτροπής κ Πολυχρονίδης Δημήτριος και κ Κανταρτζής Ευάγγελος.

Από την αρχή η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης σε καίριο σημείο της αγοράς, με την αγορά οικοπέδου και τη διαμόρφωσή του σε πάρκινγκ, αποτελεί κύριο αίτημα του Ε.Σ.Ω. Η δημιουργία πάρκινγκ αποτελεί έργο ζωής με όραμα για τον τόπο μας. Με το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου» δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία για την πραγματοποίηση του έργου αυτού, καθώς προβλέπεται από το ΕΠΑΝΕΚ τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Με τη δημιουργία χώρου στάθμευσης θα λυθούν κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά του Ωραιοκάστρου, όπως η εύκολη στάθμευση των καταναλωτών κοντά στην αγορά, αλλά και η απρόσκοπτη και εύκολη διέλευση των καταναλωτών με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Σε προγενέστερη συνεδρίαση στην οποία είχε παρευρεθεί και ο Δήμαρχος κ Τσακίρης Παντελεήμων, δεσμεύτηκε ενώπιων της επιτροπής για την υλοποίηση του έργου αυτού. Επίσης, είχε δεσμευτεί ότι, το επιπλέον και μη επιλέξιμο ποσό που θα προκύψει για την ολοκλήρωση του έργου θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου. Μία κίνηση την οποία καλωσόρισε εγκάρδια και ενστερνίστηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου. Δυστυχώς σε επόμενη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής, πληροφορηθήκαμε ότι η δέσμευση του Δημάρχου είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί, καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι και ούτε μπορούν να βρεθούν. Στο άκουσμα αυτού, ο Πρόεδρος του ΕΣΩ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του και επισήμανε ξανά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα έργο ζωής για την αγορά μας, με όραμα….

Σήμερα το πρωί κατά την συνεδρίαση, πληροφορηθήκαμε ότι θα γίνει επέκταση της περιοχής παρέμβασης του έργου, γεγονός που αρχικά μας ενθουσίασε και μας ευχαρίστησε. Κατόπιν όμως ενημερωθήκαμε ότι για να γίνει η επέκταση του έργου παρέμβασης, εφόσον δεν επαρκούν οι πόροι από το πρόγραμμα, ο Δήμος είναι σε θέση να καλύψει το απαιτούμενο ποσό από ιδίους πόρους. Ποσό που είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που απαιτείται για την αγορά του οικοπέδου και την διαμόρφωσή του σε χώρο στάθμευσης.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΩ κ Ιακωβίδης Βασίλειος, εξέφρασε ακόμη μία φορά την έντονη δυσαρέσκειά του. Είπε χαρακτηριστικά ότι «εφόσον μπορούν να βρεθούν οι πόροι θα πρέπει να υλοποιηθεί ένα έργο με όραμα και προοπτικές, παρά ένα έργο βιτρίνας και όχι ουσίας». Το έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου» χωρίς τη δημιουργία χώρου στάθμευσης τόνισε ότι θα είναι «αποτυχία». Δεν είναι δυνατόν είπε, σε μια περιοχή που αυτή τη στιγμή υπάρχει δυνατότητα να σταθμεύουν τουλάχιστον 50 αυτοκίνητα, να μετατραπεί σε περιοχή που θα επιτρέπεται να σταθμεύσουν 30 αυτοκίνητα και να μην δημιουργηθούν πολλαπλά προβλήματα στην ζωή των κατοίκων.

Κάνουμε έκκληση στο Δήμαρχο να ξανασκεφτεί την απόφασή του και να προχωρήσει, όπως λέμε επανειλημμένα, σε ένα έργο ζωής με όραμα για τον τόπο μας και όχι σε ένα έργο επιφανειακό και βιτρίνας.

 

Με εκτίμηση
ο πρόεδρος του ΕΣΩ
Ιακωβίδης Βασίλειος

Share this post