ΔΤ ΕΣΩ _ Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα προγράμματα κατάρτισης ΛΑΕΚ – ΟΑΕΔ

ΔΤ ΕΣΩ _ Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα προγράμματα κατάρτισης ΛΑΕΚ – ΟΑΕΔ

Ωραιόκαστρο 26/1/2022

Ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης των εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ, έτους 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό, επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης, για το προσωπικό των επιχειρήσεων που ανήκουν στον κλάδο του εμπορίου.

Από το 2015 και κάθε χρόνο έκτοτε ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης “Αναβάθμιση”, υλοποιεί το πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ. Τη φετινή χρονιά, τριάντα έξι (36) εργαζόμενοι εξέλιξαν το επαγγελματικό τους προφίλ, μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος ΛΑΕΚ 1-49, παρά τις αντίξοες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας και εν μέσω υπεράριθμων κρουσμάτων Covid-19.

Υλοποιήθηκαν τρία (3) τμήματα εκπαίδευσης με αντικείμενο κατάρτισης:

  • Εκμάθηση Βασικών Δεξιοτήτων Χρήσης Η/Υ (κωδ. 3201902407),
  • Υγιεινή και Ασφάλεια – Παροχή πρώτων βοηθειών στο χώρο εργασίας (κωδ. 3201902396),
  • Ανάπτυξη Προσωπικών Ικανοτήτων Εργαζομένων Εμπορικών Επιχειρήσεων (κωδ. 3201902423)

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν 40 ώρες. Κάθε καταρτιζόμενος, που ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα, θα αμειφθεί από τον ΟΑΕΔ με 200€. Η συνεχής εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων συμβάλλει στην προσωπική ανάπτυξη του επαγγελματικού προφίλ του εργαζομένου και αναμένεται ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στον ίδιο όσο και στην επιχείρηση μέσα από την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, των γνώσεων και εμπειριών. Οι συμμετέχοντες έλαβαν χρήσιμες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες στα θέματα που αναπτύχθηκαν όπως λ.χ. την εξυπηρέτηση πελατών, τις πωλήσεις, την επικοινωνία και τις πρώτες βοήθειες. Επιπλέον, ενδιαφέρουσες συζητήσεις υπήρξαν μεταξύ των καταρτιζόμενων και των πιστοποιημένων εκπαιδευτών.

Τα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-49 του ΟΑΕΔ, προσφέρουν διπλή ευκαιρία στους εκπαιδευομένους – εργαζομένους σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις- δηλαδή προσφέρουν τη δυνατότητα για επαγγελματική εκπαίδευση καθώς και την απόκτηση του αντίστοιχου εκπαιδευτικού επιδόματος σύμφωνα με την εκάστοτε προκήρυξη του προγράμματος. Τα προγράμματα Λ.Α.Ε.Κ. 1-49 προκηρύσσονται κάθε χρόνο και αφορούν εργαζόμενους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 49 άτομα.

Το κέντρο δια βίου μάθησης Αναβάθμιση κατά τη διάρκεια της σταδιακής εκπαίδευσης των τμημάτων (τα οποία πραγματοποιήθηκαν εκτός ωραρίου εργασίας των συμμετεχόντων), φρόντισε να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με το πέρας του προγράμματος ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, απονέμει στους καταρτιζόμενους βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Share this post