Δελτίο Τύπου ΕΣΩ _ 2η Γιορτή Αιμοδοσίας

Δελτίο Τύπου ΕΣΩ _ 2η Γιορτή Αιμοδοσίας

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου
2η Γιορτή Αιμοδοσίας

Με απόλυτη επιτυχία και εντυπωσιακή ανταπόκριση υλοποιήθηκε χθες, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, η 2η Γιορτή Αιμοδοσίας στo 1o Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Χρήστος Τσελεπίδης» σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου και το ενημερωτικό site oraiokastro24.gr

Η δράση αυτή δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί εάν δε συνέβαλε η κινητή μονάδα αιμοληψίας του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ», αποτελούμενο από κλιμάκιο με ειδικά καταρτισμένους ιατρούς και νοσηλευτές, για την ασφαλή διεκπεραίωση  της αιμοδοσίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΩ Ιακωβίδης Βασίλης, ευχαριστεί θερμά για τη στήριξη και συμμετοχή τους, την κα Χιονίδου Μαρία και τον κ Τσιτιρίδη Νικόλαο από τον παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο και κέντρο δημιουργικής απασχόλησης «Μικρός Μαέστρος», καθώς και την ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου για την απαραίτητη υγειονομική κάλυψη που πρόσφεραν. Επίσης, ευχαριστεί ιδιαίτερα την κα Γεωργιάδου Μαρίνα από το oraiokastro24, η οποία ως χορηγός επικοινωνίας ανέλαβε την προώθηση, κάλυψη και διοργάνωση της δράσης.

Το αποτέλεσμα ήταν πέραν του δέοντος ελπιδοφόρο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας 80 συμπολίτες μας και συγκεντρώθηκαν 65 φιάλες αίματος, καθώς 15 άτομα είχαν την πρόθεση αλλά δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν. Επίσης, μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή υπήρξε από τους εθελοντές και έγιναν δότες μυελού των οστών. Όλη διαδικασία της αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε με μουσική επένδυση από νότες σαξοφώνου.

Απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες για το μεγάλο δώρο ζωής που πρόσφεραν στο συνάνθρωπό τους, αλλά και για τη στάση τους που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο. Θεωρούμε ότι με το παράδειγμά μας ενισχύουμε τον εθελοντισμό  και ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που είναι η προσφορά  αίματος.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που ήταν δίπλα μας, συνέβαλαν έμπρακτα και με την προσφορά τους καταφέραμε να υλοποιήσουμε την 2η Γιορτή Αιμοδοσίας. Οι χορηγοί αναφέρονται αλφαβητικά.

  • Blow Balloons
  • Musses
  • Pinata Balloons and Party Shop
  • Ανθοπωλείο Σόνια Χριστινάκη
  • Μελί Μελί
    Επίσης ευχαριστούμε τις εθελόντριες του σωματείου Χρήστος Τσελεπίδης για τον υπέροχο μπουφέ με τα χειροποίητα εδέσματα.

Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ήταν δίπλα μας,

  • εκ μέρους της Διοίκησης
    – την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας των φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Ωραιοκάστρου, Ζάπρα Χριστίνα
    – τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικών Εφαρμογών Πολεοδομικού Σχεδιασμού Ελέγχου Κατασκευών και Προστασίας του Πολίτη, Κανταρτζή Ευάγγελο
  • την Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ωραιοκάστρου, Δρόσου Ευαγγελία
  • το Δημοτικό Σύμβολο και επικεφαλή της παράταξης «Συνεργασία Τώρα», Πολυχρονίδη Ανέστη
  • τον υποψήφιο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αταμνιάν Πέτρο
  • καθώς και όλους τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Με εκτίμηση
ο πρόεδρος Ιακωβίδης Βασίλης
και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΩ

Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό

 

 

Share this post