Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης συνέπεια του Covid-19

Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης συνέπεια του Covid-19

Ωραιόκαστρο
Πέμπτη, 15.04.2021

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού
λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης συνέπεια του Covid-19

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου στην προσπάθειά του να στηρίζει τις επιχειρήσεις του Δήμου, ώστε να περιοριστούν στο μέτρο του δυνατού οι οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, προέβει σε αλλεπάλληλες κινήσεις και δράσεις.

Ένα από τα αρχικά αιτήματα του ΕΣΩ προς το Δήμο (από τις 5.11.2020 με αρ. πρωτ. 142), ήταν η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη. Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68/Α/20-3-2020) της 20ης Μαρτίου προβλέπεται η απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για τις πληττόμενες επιχειρήσεις μετά από απόφαση των κατά τόπους Δημοτικών Συμβουλίων.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου Ιακωβίδης Βασίλειος, είχε συνεχείς συζητήσεις και ασκούσε πιέσεις προς το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ Παντελή Τσακίρη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ Καρασαββίδη Δημήτριο, για την αποδοχή και εφαρμογή του αιτήματος αυτού.

Χθες, μας γνωστοποιήθηκε με σχετική επιστολή, από το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, ότι τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://oraiokastro.intelligentcity.gr/icityops/icity_login/signin.php, για την απαλλαγή των επιχειρήσεων του Δήμου Ωραιοκάστρου από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, λόγω διακοπής λειτουργίας της δραστηριότητάς τους εξαιτίας του Covid-19.

Οι αντιδημαρχίες Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς δημιούργησαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://oraiokastro.intelligentcity.gr/icityops/icity_login/signin.php, στην οποία οι επαγγελματίες του Δήμου μας που έχουν πληγεί από τον Covid-19, μπορούν να εισέρχονται ψηφιακά και με απλά βήματα να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Ο Ε.Σ.Ω. εκφράζει την ικανοποίησή του στην κίνηση της δημοτικής αρχής αλλά και την δυσαρέσκειά του ως προς τον χρόνο καθυστέρησης της υλοποίησής της.

 

 

Με εκτίμηση
ο πρόεδρος του ΕΣΩ
Ιακωβίδης Βασίλης

Share this post