Ανοίγει το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη με click inside από αύριο 24 Απριλίου

Ανοίγει το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη με click inside από αύριο 24 Απριλίου

Παρασκευή, 23.04.2021

Το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη ανοίγει από το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 με τη μέθοδο της παραλαβής εντός καταστήματος (click inside).

Επιπλέον, το «πράσινο φως» δόθηκε και στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής έδωσε η Επιτροπής, προχωρώντας σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων ενόψει το Πάσχα.

Τα εμπορικά κέντρα –mall θα ανοίξουν από αύριο με ραντεβού και click inside, δηλαδή τη φυσική παρουσία των πελατών.  Με ραντεβού ανοίγουν και τα κέντρα αισθητικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου, θα λειτουργήσουν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) οι εμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, καθώς και τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, με την ίδια μέθοδο, σε όλη την επικράτεια. Επίσης, από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής».

Υπενθυμίζεται ότι, από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, ανοίγει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, ενώ καταργείται το SMS για τις μετακινήσεις και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται για τις 23:00.

Επισημαίνεται ότι είναι υποχρεωτική η ανάρτηση στην πρόσοψη του καταστήματος, με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο, του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα τηρουμένης της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά 25τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ. και ενός (1) ατόμου ανά 100 τ.μ. για κάθε επιπλέον 100 τ.μ. για επιχειρήσεις άνω των 501τ.μ.

Η απόσταση που θα τηρείται μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία, είναι 2 μέτρα.

Τώρα που το λιανεμπόριο αρχίζει πάλι να λειτουργεί, είναι πολύ σημαντικό τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές να τηρήσουν ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19 (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, χρήση αντισηπτικού), ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.

Θα πρέπει να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά ότι, όταν είμαστε πολύ προσεκτικοί και σεβόμαστε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κλάδος του λιανεμπορίου που τόσο έχει πληγεί, μπορεί να αποτελέσει σανίδα κοινωνικής εκτόνωσης, χωρίς να κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση την οποία θα λάβετε μόλις δημοσιευτεί.

Η  επαναλειτουργία της αγοράς αποτελεί ανάσα σωτηρίας και ελπίδα για σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα.

Δείτε τις σημερινές ανακοινώσεις από το υπουργείο υγείας ΕΔΩ

Share this post