Έκτακτα μέτρα λόγω ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ – Κλείνει και το λιανεμπόριο

Έκτακτα μέτρα λόγω ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ – Κλείνει και το λιανεμπόριο

Ωραιόκαστρο, Δευτέρα 16/03/2020


Έκτακτα μέτρα λόγω ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Αγαπητά μέλη του ΕΣΩ,

μετά τα αναμενόμενα μέτρα που εξέδωσε η κυβέρνηση με την έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου, από Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 κλείνουν όλα τα καταστήματα εκτός από super market, φαρμακεία, αλυσίδες τροφίμων, πρατήρια καυσίμων, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες. Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Καλούμε όλους να «συμμορφωθούν» με τα νέα μέτρα και να τα ακολουθήσουν έτσι ώστε ο κορωνοϊός να μην εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα. Όλοι μας ανεξαιρέτως πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την εν λόγω κατάσταση και εάν δύναται να μείνουμε όσο πιο πολύ γίνεται στις οικίες μας. Πρέπει να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας και να βγαίνουμε έξω μόνο για τα άκρως απαραίτητα, χωρίς ωστόσο να μας κυριεύσει αίσθημα φόβου ή πανικού, καθώς τα εν λόγω μέτρα είναι για την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου είναι σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς (ΕΣΕΕ, ΟΕΠΕΚΑΜΘ και ΕΕΘ) και πιέζουν, ώστε η κυβέρνηση να ανακοινώσει μέτρα στήριξης και για τις μικρές επιχειρήσεις. Στόχος μας είναι να βγούμε όλοι από τη δύσκολη αυτή κατάσταση που μαστίζει την ανθρωπότητα, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Θελουμε να πιστεύουμε ότι θα περάσει αυτή η λαίλαπα που μαστίζει τον κόσμο, και θα σταθούμε και πάλι στα πόδια μας πρώτα ως άνθρωποι με υγεία, υψηλό ηθικό και μετά ως επαγγελματίες, με αγωνιστικό πνεύμα και δύναμη. Η ιστορία μας οδηγεί με παρόμοιες ολέθριες καταστάσεις, η κοινωνία πάλι ορθοποδεί…

Ευχόμαστε δύναμη, λογική και υπομονή σε όλους τους συναδέλφους.

 

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                              Η γενική γραμματέας
Βασίλης Ιακωβίδης                      Λαζαρίδου Βιολέτα

Share this post