Π. Σταμπουλίδης: Πρέπει να λειτουργήσει η αγορά

Π. Σταμπουλίδης: Πρέπει να λειτουργήσει η αγορά

11.1.2021

Την ανάγκη για την επαναλειτουργία της αγοράς επεσήμανε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης είπε: “επιμένουμε ότι πρέπει να λειτουργήσει η αγορά άμεσα. Αυτός είναι ο στόχος. Αυτό θα φέρει οξυγόνο στα δημόσια έσοδα και στις επιχειρήσεις για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους”.

Ο ίδιος ανάφερε ότι το click away δεν επιβάρυνε επιδημολογικά την κατάσταση ωστόσο δεν έδωσε σαφή απάντηση γιατί δεν άνοιξε η αγορά με το μοντέλο του click away αφού δεν επιβάρυνε την κατάσταση.

Ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε τους επιστήμονες να είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους και να μην προκαλούν πανικό. Είπε πως εκπτώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα, με κλειστά καταστήματα δεν γίνονται επί της ουσίας ενώ τόνισε πως “δεν ζούμε σε κανονική περίοδο. Προχωράμε βήμα βήμα στην επόμενη ημέρα”.

Σημείωσε πως το μήνυμα είναι ότι πρέπει να επανεκκινήσει η οικονομία, ανέφερε ότι υπάρχουν εργαλεία και κανόνες για την επαναλειτουργία της αγοράς για να διασφαλιστεί ότι θα παράγουν υπεραξία και πλούτο, ενώ τόνισε πως η ατζέντα με τις προτάσεις θα διαμορφωθεί μέσα στην εβδομάδα και οι αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή.

πηγή:capital.gr

Share this post