Διευκρινήσεις για τη “Λευκή Νύχτα” προς το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου

Διευκρινήσεις για τη “Λευκή Νύχτα” προς το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου

Ωραιόκαστρο, 2.12.2020
Αρ. Πρωτ. 148

Προς:
Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου

Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Ωραιοκάστρου
Τσακίρη Παντελεήμων

Θέμα: Διευκρινήσεις για τη “Λευκή Νύχτα” προς το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου

Αξιότιμα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Ωραιοκάστρου,

Πρωτίστως να σας «ευχαριστήσουμε» που συμπεριλάβατε το αίτημά μας που αποστείλαμε στις 5.11.2020 και φροντίσατε ‘’εγκαίρως’’ να μας ενημερώσετε (την Παρασκευή 27.11.2020 και ώρα 12μ.μ.) για την απόφασή σας να ξανασυζητηθεί σε επόμενό σας ΔΣ.

Η σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης βαρύνει πρωτίστως εσάς, τόσο που αργήσατε να δώσετε μια απάντηση όσο και για τον τρόπο που τη δώσατε. Όταν όλα πλέον γίνονται μέσω e-mail και τηλεδιασκέψεων, ζητήσατε ευθαρσώς από τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου να έρθει ο ίδιος στο δημαρχιακό χώρο όπου τα κρούσματα περισσεύουν και οι επισκέψεις στο δημαρχείο γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού, να παραλάβει ένα φάκελο από το γραφείο του Δημάρχου χωρίς να του απαντήσετε στο ερώτημά του τι περιέχει ο φάκελος.

Το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης είναι πολλαπλάσιο σε ανθρώπους της αγοράς που κινούνται, εργάζονται και συναναστρέφονται με άλλους ανθρώπους και εκτίθενται σε κίνδυνο, σε αντίθεση με όσους εργάζονται από το γραφείο ή το σπίτι τους και προστατεύονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους δίχως να αλλάζει τίποτα στην καθημερινότητά τους και κυρίως, στο εισόδημά τους.

Η «Λευκή Νύχτα» φέτος ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των υγειονομικών κανόνων που ισχύουν λόγω της πανδημίας. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν πραγματοποιήσαμε καμία άλλη εκδήλωσή μας από τον Φεβρουάριο και μετά. Οπότε είναι παντελώς άκυρο και άκαιρο να μας μιλάτε για παρουσία «γιατρού» όταν όπως σας ενημέρωσε και η κα Τοψή, η οποία έδειξε ενδιαφέρον προς την πρότασή μας και μη θέλοντας να χαθεί επιπλέον χρόνος με γραφειοκρατικά ζητήματα επικοινώνησε η ίδια με τον Πρόεδρο κ Ιακωβίδη Βασίλειο του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, η εκδήλωση βασίζεται στο «ήσυχο» άνοιγμα της αγοράς σε περίοδο εορταστική με τις παρακάτω ενέργειες:

  • Στολισμός εντυπωσιακός όλης της αγοράς
  • Στολισμός και άναμμα του δέντρου, χωρίς προσκλήσεις και τυμπανοκρουσίες, απλά και τυπικά μεταξύ των μελών του ΔΣ του εμπορικού συλλόγου και ίσως 2-3 εκπροσώπων του Δήμου (σύνολο εννιά ατόμων)
  • Μουσική κάλυψη όλης της Λ. Δημοκρατίας, ώστε να ακούγεται παντού χαρμόσυνη και γιορτινή μουσική
  • Πεζοδρόμηση μέρους της Λ. Δημοκρατίας και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της υπόλοιπης οδού, για αποφυγή συνωστισμού και με απαραίτητη παρουσία της αστυνομίας καθόλη τη διάρκεια της «βόλτας» του κόσμου.

Καμία εκδήλωση, καμία συγκέντρωση κόσμου, όλα τα υγειονομικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις κλπ) μήπως και καταφέρουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο αλλά και να τονώσουμε λίγο την «λαβωμένη» αγορά μας.

Αναμένουμε την έγκαιρη απάντησή σας, στο e-mail του συλλόγου (e.s.oraio@gmail.com) για να κινηθούμε και εμείς αναλόγως. Ο Πρόεδρος είναι στη διαθέσή σας για διευκρινήσεις είτε να παρευρεθεί και στην επερχόμενη τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσετε, φυσικά κατόπιν πρόσκλησης από μέρους σας.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
ο Πρόεδρος
Ιακωβίδης Βασίλειος
τα μέλη του ΔΣ Ε.Σ.Ω.

Share this post