Ο Ε.Σ.Ω σε προγράμμα επαγγελματικής κατάρτισης

Ο Ε.Σ.Ω σε προγράμμα επαγγελματικής κατάρτισης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου υπο την αιγίδα της Ομοσπονδίας Εμπορίου Παραγωγικότητας και επιχειρηματικότητας Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,θα πραγματοποιήσει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για τους εργαζόμενους των μελών του και μη.

Ο Ε.Σ.Ω σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Αναβάθμιση  και με τη συμβολή της ομοσπονδίας εμπορίου παραγωγικότητας και επιχειρηματικότητας κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα προβεί άμεσα στην υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης των εργαζομένων σε Επιχειρήσεις μέλη του, τα οποία θα επιδοτηθούν από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-25 του ΟΑΕΔ.

Στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εντάσσονται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους, κατέβαλαν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,45%)  για τους εργαζόμενους της επιχείρησής τους για το έτος 2015, απασχολούν από 1 έως 25 εργαζόμενους και δε λαμβάνουν χρηματοδότηση από άλλο φορέα για το πρόγραμμα  κατάρτισης στο οποίο θα συμμετάσχουν

Η κατάρτιση θα γίνει στα αντικείμενα της ειδικότητας των συμμετεχόντων, με βάση τις διαπιστωμένες ανάγκες του προσωπικού των επιχειρήσεων. Η διάρκεια του κάθε προγράμματος θα είναι 32 ώρες και ο κάθε εργαζόμενος που θα συμμετάσχει, θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ ανά ώρα παρακολούθησης.

Οι εργοδότες δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση.

Share this post