Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου – Δεν δίνεται παράταση

Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου – Δεν δίνεται παράταση

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022

Λίγες ώρες έχουν ακόμη στη διάθεσή τους όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τη δήλωσή τους, αν θέλουν να αποφύγουν το πρόστιμο. Παρά το πρόβλημα που παρατηρήθηκε στο σύστημα του taxisnet το πρωί, εξαιτίας της εξαιρετικά αυξημένης επισκεψιμότητας, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως δεν εξετάζει άλλη παράταση.

«Δεν υπάρχουν σκέψεις για νέα παράταση. Έχουν ήδη δοθεί δύο παρατάσεις» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ ανέφερε ότι η διαδικασία σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, καθώς έχει υποβληθεί η συντριπτική πλειονότητα των δηλώσεων, που ανέρχονται σε 6,2 εκατομμύρια.

Μέχρι και αύριο θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη και δεύτερη δόση του φόρου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να καταβάλουν το φόρο εφάπαξ κερδίζοντας έκπτωση 3%.

Ημερομηνίες Πληρωμής

– Τρίτη δόση πληρωμής έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

– Τέταρτη δόση πληρωμής έως και την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

– Πέμπτη δόση πληρωμής έως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

– Έκτη δόση πληρωμής έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

– Έβδομη δόση πληρωμής έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

– Όγδοη δόση πληρωμής έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Αναφερόμενος στη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να επεκτείνει τη γραμμή άμυνας που έχει χτίσει σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει δυνατότητα για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023 και αύξηση κάποιων συντάξεων.

πηγή:naftemporiki.gr 

Share this post