Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς – Από αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου η εφαρμογή τους

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς – Από αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου η εφαρμογή τους

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Τα μέτρα χαλάρωσης του lockdown ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας ωστόσο ότι δεν συνιστούν άνοιγμα αλλά είναι ένας τρόπος να διευκολυνθεί η εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων λόγω και της κούρασης των πολιτών.

Αναλυτικότερα:

  • Από αύριο 20 Μαρτίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 21.00- 5.00.
  • Από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών.
  • Επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι τους οποίους θα μπορούν να επισκέπτονται έως τρία άτομα με εξαίρεση τις οικογένειες. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και η μετάβαση στους αρχαιολογικούς χώρους θα γίνεται με χρήση του κωδικού 6 χωρίς χρήση οχήματος.
  • Επαναλειτουργούν τα δημόσια πάρκα για έως τρία άτομα με εξαίρεση της οικογένειες. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και η μετάβαση θα γίνεται με χρήση του κωδικού 6 χωρίς χρήση οχήματος.
  • Θα επιτραπεί η τέλεση λειτουργιών στον καθεδρικό ναό έκαστου δήμου με αναλογία ένας πιστός ανά 25 τμ με υποχρεωτική χρήση μάσκας και υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο για ιερείς και ψάλτες στις γιορτές για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τους Β’ Χαιρετισμούς και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
  • Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους και με τη χρήση πλωτού μέσου αλλά με τα απαραίτητα έγγραφα που να αποδεικνύουν την ιδιοκτησία του σκάφους.

Δείτε την ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας ΕΔΩ

Πηγή: skai.gr

Share this post