Σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας Ωραιοκάστρου

Σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας Ωραιοκάστρου

27 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας για τη σύσταση Ενεργειακής Επιτροπής στο Ωραιόκαστρο

Ο δήμος Ωραιοκάστρου παρουσίασε στους εμπλεκόμενους φορείς το πλαίσιο λειτουργίας της Ενεργειακής Κοινότητας. Πρόκειται για έναν τοπικό συνεταιρισμό αποκλειστικού σκοπού, μέλη του οποίου προτάθηκε να είναι :

  • Ο Δήμος Ωραιοκάστρου
  • Οι τρεις Ιερές Μητροπόλεις ( Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Λαγκαδά – Λητής και Ρεντίνης, Πολυανής και Κιλκισίου)
  • Τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Ωραιοκάστρου
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου
  • Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ).

Ο Γ.Γ του δήμου Ωραιοκάστρου Ισαάκ Ξανθόπουλος παρουσίασε το πλαίσιο λειτουργίας της Ενεργειακής Κοινότητας, τον σκοπό της σύστασης της αλλά και τα οφέλη που προκύπτουν για τον τόπο και τους εμπλεκόμενους φορείς. Όπως επεσήμανε μέχρι τον Απρίλιο θα έχει γίνει η συγκρότηση των μελών της Ενεργειακής Κοινότητας, ενώ όλες οι σχετικές αποφάσεις των φορέων, που θα συμμετέχουν, θα έχουν ληφθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Στα οφέλη που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη κίνηση είναι: η μείωση των ενεργειακών δαπανών του δήμου, η προώθηση της καθαρής ενέργειας και η άσκηση μιας αποτελεσματικότερης κοινωνικής πολιτικής για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Η συνάντηση εργασίας φιλοδοξεί να αποτελέσει παράδειγμα προς τους πολίτες, ώστε και οι ίδιοι να συμμετάσχουν σε ενεργειακές κοινότητες.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης αναφερόμενος στη συγκρότηση Ενεργειακής Κοινότητας τόνισε: «Ακόμη ένα «εργαλείο» βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου μας προστίθεται στη φαρέτρα του δήμου Ωραιοκάστρου. Μπροστά μας ανοίγεται μια νέα εποχή. Είναι μεγάλη χαρά αλλά και ικανοποίηση να υλοποιούνται καινοτόμες ιδέες και δράσεις με τη συμμετοχή τοπικών φορέων γιατί αυτό αποδεικνύει ότι όλοι μαζί παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για το καλό του τόπου μας».

Παρόντες στη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου ήταν:

– ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης,
– ο Γ.Γ του δήμου Ισαάκ Ξανθόπουλος,
– ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» Ανέστης Πολυχρονίδης,
– ο τοπικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου Γιωργος Λαμπρόπουλος,
– ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου Βασίλης Ιακωβίδης,
– ο εκπρόσωπος της Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου Πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Φωτιάδης,
– ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Λαγκαδά – Λητής και Ρεντίνης,
– ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαβασιλείου και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ Νίκος Παπαδόπουλος.

Share this post