Παρέμβαση του ΕΕΘ για τη γραφειοκρατία που αφορά τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων

Παρέμβαση του ΕΕΘ για τη γραφειοκρατία που αφορά τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων

Παρέμβαση του ΕΕΘ για τη γραφειοκρατία
Έκκληση σε όλα τα μέλη για παροχή στοιχείων
Μιχ. Ζορπίδης: «Θα μαζέψουμε στοιχεία για να κάνουμε συγκεκριμένες κινήσεις»

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση σε όλα τα μέλη του να στείλουν στοιχεία για τις καθυστερήσεις, κωλύματα και προβλήματα  που συναντούν σε κάθε διαδικασία που αφορά τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων.

Έτσι, εάν έχεις το οποιοδήποτε πρόβλημα ή καθυστέρηση ή άρνηση από την πλευρά οποιουδήποτε δημόσιου φορέα ή Τράπεζας πάνω σε κάποιο από τα μέτρα υποστήριξης των επιχειρήσεων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση σε παρακαλούμε να τα γνωστοποιήσεις στην Γραμματεία του ΕΕΘ (τηλ. 2310-271488 και με e-mail grammateia@epepthe.gr)

Τα στοιχεία αυτά μπορούν να αφορούν κάθε μέτρο που έχει ανακοινωθεί στο παρελθόν (επιστρεπτέα προκαταβολή, επίδομα από αναστολή σύμβασης, κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, αναστολή δόσεων σε ρυθμίσεις χρεών προς Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, δάνεια κάθε είδους κλπ).

Στόχος αυτής της συλλογής στοιχείων είναι η σε βάθος μελέτη της κατάστασης που αφορά την πορεία υλοποίησης των μέτρων υποστήριξης, που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση, ούτως ώστε σε δεύτερη φάση το Ε.Ε.Θ. να ασκήσει πιέσεις και να παρεμβαίνει σε φορείς για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, στην τόσο κρίσιμη φάση που περνούν.

Ο Μιχάλης Ζορπίδης
«Η εικόνα που έχουμε στο Επιμελητήριο μας, από συζητήσεις που κάνουμε με τα μέλη μας είναι ότι τίποτε δεν προχωρά, κάτι που γεμίζει με απογοήτευση τους συναδέλφους μας. Οπότε, καλούμε να μέλη μας που αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις, αρνήσεις ή άλλα προβλήματα στις διαδικασίες υλοποίησης των μέτρων να μας φέρουν στοιχεία για να αποκτήσουμε μία ακριβή καταγραφή όλου του σκηνικού. Με τα στοιχεία αυτά θα μπορέσουμε, αφού τα επεξεργαστούμε, να κάνουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, να ασκήσουμε πίεση στην Κυβέρνηση και να καταγγείλουμε συγκεκριμένες καταστάσεις με το όνομα τους», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Θ. Μιχάλης Ζορπίδης και πρόσθεσε:

  • «Καλούμε την κυβέρνηση να σκύψει με ενδιαφέρον στην κατάσταση γιατί τα πάντα έχουν παγώσει. Χιλιάδες επιχειρήσεις στενάζουν από την έλλειψη ρευστότητας και οδηγούνται στον αφανισμό. Την ίδια ώρα ακούμε για μέτρα στήριξης αλλά μέτρα δεν βλέπουμε. Πρέπει κάτι να γίνει αμέσως γιατί σε λίγο θα είναι αργά».

Share this post