Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, 24ωρη απεργία και κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα – Εγκύκλιος ΕΣΕΕ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, 24ωρη απεργία και κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα – Εγκύκλιος ΕΣΕΕ

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023

Θέτουμε υπόψη σας εγκύκλιο της ΕΣΕΕ αναφορικά με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 16ης Μαρτίου 2023

Θέμα: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 16ης Μαρτίου 2023

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,
Την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, οι φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων της χώρας προχωρούν σε 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη και τις ανθρώπινες απώλειες στην τρομερή αυτή τραγωδία.

Επειδή δεχόμαστε ερωτήματα από όλη την Ελλάδα σχετικά με το τι θα κάνουμε στις ως άνω κινητοποιήσεις, σας γνωστοποιούμε ότι η ΕΣΕΕ προτρέπει τους Εμπορικούς Συλλόγους και τα μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά στις σχετικές κατά τόπον συγκεντρώσεις.

Για την Συνομοσπονδία, το δυστύχημα των Τεμπών ανοίγει μια σειρά από κεντρικά θέματα, τα οποία αφορούν άμεσα το εμπόριο της χώρας και την επιβίωσή του. Σε τελική ανάλυση, η αποδιοργάνωση και απαξίωση όχι μόνο του σιδηροδρόμου αλλά όλων των συγκοινωνιών αποτελεί το νούμερο ένα εμπόδιο για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την άσκηση της δραστηριότητάς μας. Παράλληλα, τραγωδίες όπως αυτή των Τεμπών, δεν αφήνουν αλώβητο ούτε τον τουρισμό, αφού δημιουργούν στους επισκέπτες της χώρας πολλαπλά και πολύπλευρα συναισθήματα ανασφάλειας για την χώρα που αποφασίζουν να ταξιδέψουν.

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των πόλεών μας την Πέμπτη, 16 τρέχοντος, με κεντρικά θέματα:

– Την απαίτηση να μην έχουμε ποτέ ξανά ανάλογα δυστυχήματα ούτε τέτοιον βαρύ φόρο αίματος, εφόσον εξαρτάται από εμάς και μόνο να τα αποφύγουμε.

– Την ανάγκη για σύγχρονες, ασφαλείς και προσιτές μεταφορές και συγκοινωνίες συνολικά.

– Την άμεση εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.

– Την επίσπευση των μεγάλων έργων εκσυγχρονισμού του συνόλου των σιδηροδρομικών, αεροπορικών, οδικών και θαλάσσιων μεταφορικών υποδομών.

– Την άμεση επαναλειτουργία, με ασφάλεια αυτή τη φορά, των σιδηροδρομικών γραμμών.

Αντίστοιχα προτείνουμε προς όλους τους συναδέλφους τη συμμετοχή τους στις όποιες δράσεις τοπικού χαρακτήρα αποφασίσει ο κάθε Εμπορικός Σύλλογος αλλά κι υπερτοπικού, από την κάθε Ομοσπονδία μας.

Μέσα από την συμβολή μας στις κινητοποιήσεις, εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν την τρομερή νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου και ταυτόχρονα προβάλλουμε την δυσαρέσκειά μας προς το κράτος για την χρόνια αναποτελεσματικότητά του και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες εκσυγχρονισμού που επιτάσσει μια σύγχρονη Πολιτεία.

Συναδελφικά,

Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Καρανίκας                      Νικόλαος Μπόνης

Εγκύκλιος ΕΣΕΕ_Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 16ης Μαρτίου 2023

Share this post