ΕΣΕΕ: O κλάδος ένδυσης και υπόδησης μετά την πανδημία_Webinar Δευτέρα, 7 Ιουνίου 12:00

ΕΣΕΕ: O κλάδος ένδυσης και υπόδησης μετά την πανδημία_Webinar Δευτέρα, 7 Ιουνίου 12:00

Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021

Η προβληματική του Webinar 

Ο κλάδος της ένδυσης και της υπόδησης είναι από τους σημαντικότερους στο λιανικό εμπόριο, αφού αποτελεί περισσότερο από το 13% του συνολικού αριθμού των επιχειρήσεων με αξιοσημείωτη εξαγωγική δυναμική.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαπενταετίας, σε αντίθεση με την πρότερη υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής του κλάδου, έχει αναδειχθεί μια σειρά από επώνυμα brands Ελλήνων σχεδιαστών που βλέπουν, όχι μόνο την εσωτερική αλλά και τη διεθνή αγορά.

Ταυτόχρονα, σε παγκόσμιο επίπεδο πληθαίνουν οι φωνές για την υιοθέτηση πράσινων πρακτικών στη βιομηχανία της μόδας. Πολλοί είναι όσοι ισχυρίζονται ότι συντελείται μια στροφή τόσο σε επίπεδο επιχειρηματικών πρακτικών όσο και σε καταναλωτικών συνηθειών- από την υπερβολική κατανάλωση στις βιώσιμες αγορές. Στην Ελλάδα, παρατηρούμε αρκετά brands να υιοθετούν τέτοιες πρακτικές ή/και να λανσάρουν ολόκληρες συλλογές βασισμένες σε βιώσιμα υλικά, σε ευθεία ανταπόκριση με τις απαιτήσεις της κυκλικής οικονομίας, μειώνοντας, ωστόσο, το περιθώριο κέρδους.

Όσον αφορά, δε, στον μετασχηματισμό που υφίσταται το εμπόριο ενδύματος υποδήματος από τις ψηφιακές τεχνολογίες, αυτός επιταχύνθηκε από την πανδημία Covid-19. Οι εμπορικές επιχειρήσεις του κλάδου κλήθηκαν να αναπτύξουν «ψηφιακές σχέσεις» με τους πελάτες τους, είτε μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο , είτε μέσα από «ψηφιακές κοινότητες» όπως εκείνες των social media.

Register Now
Τη διαδικτυακή συζήτηση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ομιλητές από τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και θεσμικοί εκπρόσωποι, οι οποίοι θα συμμετέχουν στις πέντε βασικές ενότητες του webinar. Για τη νέα κλαδική βιομηχανική στρατηγική θα συνομιλήσουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βασίλης Μασσέλος πρόεδρος ΣΕΠΕΕ με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Γιώργο Καρανίκα.
| Ενότητες |
1| Πανδημία: Η Αγορά Ένδυσης στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση 2019-2021
2| Η ψηφιακή τεχνολογία στη μόδα
3| Κλιματική Αλλαγή και Βιώσιμη Μόδα
4| Νέα κλαδική βιομηχανική στρατηγική-πολιτική
5| Από την παραγωγή στο εμπόριο

| Keynote Speech |
Οι μετασχηματισμοί στον  κλάδο της ένδυσης υπόδησης στις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας και οι αναδυόμενες τάσεις, Richard Collings, Retail Reporter, Adweek, NY, USA

 
Δείτε το Πρόγραμμα και τους Ομιλητές

Share this post