ΕΣΕΕ: Εγκύκλιος για την Καθαρή Δευτέρα – Διευκρινήσεις για την λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων

ΕΣΕΕ: Εγκύκλιος για την Καθαρή Δευτέρα – Διευκρινήσεις για την λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023

ΘΕΜΑ: «Εγκύκλιος – Διευκρινήσεις για την λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων την Καθαρά Δευτέρα»

Δεδομένου ότι δεχθήκαμε πολλά ερωτήματα από τα μέλη μας σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων την ερχόμενη Καθαρή Δευτέρα, μετά τον καθορισμό της σε επίσημη αργία για τα καταστήματα, η ΕΣΕΕ προέβη στις απαραίτητες επαφές και συνεννοήσεις με το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να μπορούν να ανοίξουν, εφόσον το επιθυμούν, τα ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία κλπ.

Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών είναι η σημερινή έκδοση της υπ’ αριθμ 17088/22-02-2023 εγκυκλίου του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων (επισυνάπτεται στην παρούσα) με την οποία ρυθμίζεται προσωρινά το πρόβλημα και επιτρέπεται στα καταστήματα τροφίμων η λειτουργία τους την συγκεκριμένη αργία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Με την παρούσα διευκρινίζεται ότι στα εμπορικά καταστήματα και στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές που δεν επιτρέπεται να λειτουργούν την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15Α του ν. 4177/2013, δεν συμπεριλαμβάνονται τα καταστήματα που διαθέτουν προς πώληση τρόφιμα στους καταναλωτές.

Η σχετική διευκρίνιση θα ενσωματωθεί άμεσα σε τροποποίηση του άρθρου 15Α του ν. 4177/2013 προκειμένου η σχετική διάταξη να είναι απολύτως σαφής.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δείτε ΕΔΩ την ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Share this post