Επιστολή διαμαρτυρίας ΕΣΩ προς ΔΩ για τη ΜΗ υλοποίηση της καρναβαλικής παρέλασης

Επιστολή διαμαρτυρίας ΕΣΩ προς ΔΩ για τη ΜΗ υλοποίηση της καρναβαλικής παρέλασης

Ωραιόκαστρο, 26/1/2023
Αρ. Πρωτ: 282

Προς:
Δήμαρχο Ωραιοκάστρου
Τσακίρη Παντελεήμων

Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας των φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού
Ζάπρα Χριστίνα

Αξιότιμε κ Δήμαρχε,
Αξιότιμη κα Αντιδήμαρχε

Θέμα: Διαμαρτυρία για τη μη πραγματοποίηση της καρναβαλικής παρέλασης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του και την πλήρη απογοήτευση του για την απόφαση της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου, να μην πραγματοποιηθεί φέτος η καρναβαλική παρέλαση Ωραιοκάστρου.

Ένας θεσμός που ξεκίνησε από το 2012 δειλά από το 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου και έφτασε στο σημείο να συνεργαστεί με ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας, το καρναβάλι της Ξάνθης.

Το να μην πραγματοποιηθεί η καρναβαλική παρέλαση είναι λάθος και επιζήμιο για την αγορά. Την συγκεκριμένη μέρα τα οφέλη που αποκομίζει η αγορά είναι πολλαπλά.

Δυστυχώς, η πρόταση μας σε όλες τις διοίκησεις που πέρασαν καθώς και στην σημερινή, για να δημιουργηθεί ένας φορέας ή σύλλογος καρναβαλικός με πρόεδρο τον εκάστοτε Δήμαρχο ή αντιδήμαρχο πολιτισμού έπεσαν στο κενό. Μόνο έτσι θα μπορούσε να εδραιωθεί, καθώς και να εμπλουτιστεί η δράση αυτή και με άλλες εκδηλώσεις.

Το όραμα που είχε το 2012 το ΔΣ του πρώτου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου και η πρόεδρος Μαρίνα Γεωργιάδου, δυστυχώς η σημερινή διοίκηση το σβήνει.

Για την επιτυχία και τον αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου για να καθιερωθεί ως θεσμός το καρναβάλι στο Ωραιόκαστρο υπάρχει αρκετό υλικό για όποιον θέλει είτε για να θυμηθεί είτε για να μάθει. Η ιστορία του καρναβαλιού του Ωραιοκάστρου που ξεκίνησε απλά σαν μια παρορμητική ιδέα και έφτασε να το αγκαλιάσει πολλές χιλιάδες άνθρωποι όπως και να συνεργαστεί με ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας, το καρναβάλι της Ξάνθης.

Είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιείτε και καταστροφική ενέργεια αν δεν γίνετε.

Τέλος οποίος δεν μπορεί να δει τα οφέλη ας δει τι γίνεται σε άλλες περιοχές που έχουν παρόμοιες δράσεις. Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξει την απόφαση της η διοίκηση και να μας ενημερώσει επίσημα τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

 

 

Με εκτίμηση
ο Πρόεδρος
Ιακωβίδης Βασίλειος

τα μέλη του ΔΣ Ε.Σ.Ω.

Share this post