Αδ. Γεωργιάδης: Σχεδιάζεται πρόγραμμα στήριξης για την εστίαση μέσω ΕΣΠΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Σχεδιάζεται πρόγραμμα στήριξης για την εστίαση μέσω ΕΣΠΑ

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης, μέσω του ΕΣΠΑ, σχεδιάζει και θα υλοποιήσει τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, στην τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός: «Συμμετείχα σε τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων. Στο επίκεντρο της συζήτησης τα προβλήματα του κλάδου λόγω της πανδημίας και τα μέτρα στήριξης της κυβερνήσεως».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που θα αφορά στην εστίαση, μέσω του ΕΣΠΑ και στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού, για μια σειρά επιλέξιμων δαπανών, με σκοπό να βοηθήσει τον κλάδο ώστε να υπάρξει η αναγκαία ρευστότητα για να επανεκκινήσει όταν αρθούν οι περιορισμοί.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος δεν έγιναν γνωστές.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο πρόγραμμα σχεδιάζεται και για τον τουρισμό, ενώ στον σχεδιασμό βρίσκεται και ένα ακόμη πρόγραμμα που αφορά στην επιδότηση των επιχειρήσεων εστίασης για την αγορά συσκευών καθαρισμού του αέρα από παθογόνους οργανισμούς.

Στο μεταξύ, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός είπε ότι θα εξεταστεί σε κοινή συνεδρίαση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου, το θέμα της επανεκκίνησης της εστίασης, ενώ ανέφερε ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι, μετά τις ευπαθείς ομάδες, να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και κατ´ επέκταση και στην εστίαση.

Σχετικά με την απαλλαγή ενοικίων για τις επαγγελματικές μισθώσεις, είπε ότι σχεδιάζεται να διατηρηθεί το μέτρο για όσο χρόνο μένουν κλειστές οι επιχειρήσεις, με κρατική εντολή.

Τέλος, σε ό,τι αφορά σε θέματα άλλων υπουργείων επισημάνθηκε από τον κλάδο το πρόβλημα σχετικά με την απαλλαγή τελών και ηλεκτροφωτισμού, καθώς, όπως ειπώθηκε, από τους 332 δήμους μόνο οι 80-90 έχουν προχωρήσει σε απόφαση δημοτικού συμβουλίου και ρύθμιση.

πηγή:naftemporiki.gr

Share this post