ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο δήμος Ωραιοκάστρου συγκεντρώνει φάρμακα και τρόφιμα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική

Ο δήμος Ωραιοκάστρου και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής απευθύνουν έκκληση στους δημότες να συνδράμουν με ό,τι μπορεί ο καθένας, προκειμένου να προσφερθεί βοήθεια στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Είναι πολύ σημαντικό αυτές τις δύσκολες ώρες της ανείπωτης τραγωδίας να βρεθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας, να τους αγκαλιάσουμε και να προσφέρουμε έμπρακτα τη στήριξη μας. Μπορεί να μας χωρίζουν χιλιόμετρα αλλά το μυαλό και η ψυχή μας είναι μαζί τους. Μαζί με όλους εκείνους τους ανθρώπους, που έζησαν τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής τους, άλλοι χάνοντας αγαπημένα τους πρόσωπα και άλλοι δίνοντας αγώνας επιβίωσης μέσα στην πύρινη λαίλαπα.

Μετά από επικοινωνία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρου Αταμιάν με δημότες της Ραφήνας τα είδη που ζητάμε, προκειμένου να βοηθήσουμε είναι: τρόφιμα μακράς διαρκείας, κουβέρτες, σεντόνια, υποσέντονα, μαξιλαροθήκες, φάρμακα, ορούς, betadine, κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα, γάζες.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης τόνισε: «Δεν έχω λόγια γι αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Τόσοι άνθρωποι… τόσες ψυχές χάθηκαν άδικα. Θέλω να  εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Από χθες το βράδυ όλη η Ελλάδα προσεύχεται γι εκείνους. Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη  και καλό κουράγιο στους πυροσβέστες μας. Αυτούς τους ήρωες, που βλέπουμε να παλεύουν με αυτοθυσία για να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες. Καλή δύναμη όμως και στους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και όλους τους εθελοντές, που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στις πληγείσες περιοχές για να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Απευθύνω έκκληση στους δημότες του Ωραιοκάστρου να βοηθήσουμε όλοι μαζί».

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την πρωτοφανή τραγωδία, που βιώνουν οι συμπολίτες μας σήμερα…Ο Θεός να δώσει δύναμη στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και στους πυροσβέστες, που με δύναμη ψυχής, ηρωισμό και αυταπάρνηση δίνουν τον άνισο αγώνα με τις φλόγες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ωραιοκάστρου, Πέτρος Αταμιάν

Τα είδη προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές θα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ωραιοκάστρου αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου και Πέμπτη 26 Ιουλίου από τις 08.30 έως τις 15.00 

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2313304030

Share this post